Azt már korábban is belengették, hogy a BMW bővítené az elektromos felhozatalát, és most egyre inkább úgy tűnik, hogy ez meg is fog történni.

A palettát ugyan nem nehéz szélesíteni, egyetlen egy teljesen elektromos autót számol a német autógyártó, az i3-at. Az i8 ugyanis nem teljesen elektromos, hanem egy méregdrága plug-in hibrid.

Ezen kívül a megszokott felhozatal plug-in verziói elérhetőek a BMW-nél, ilyen például az 5-ös szériás 530e, a 3-as szériás 330e, vagy a BMW X5 40e.

Az insideevs.com beszámolója szerint az Egyesült Államokban jelentősen visszaestek a BMW villanyautójának eladásai. A helyzet annyira drasztikus, hogy a cég már nem is közli az értékesítések számát. A BMW közleménye szerint ez csupán egy átmeneti időszak hozadéka. Az eredmény egyébként nem túl meglepő, pillanatnyilag nincs olyan elektromos autója a német autógyártó cégnek, amelynél ne lenne jobb és okosabb választás a konkurens EV-k közül.

Ellenben, ha a híresztelések igazak, és a német Handelsblatt nevű lap szerint nagyon is azok, akkor tényleg érkezhet egy 5-ös BMW teljesen elektromos verziója, illetve egy szintén elektromos hajtáslánccal rendelkező X1 Crossover is.

A tervek szerint a BMW alsóhangon 12 új elektromos autót szeretne a piacra vinni 2023-ig, ez a két EV valószínűleg ennek a törekvésnek az előszele lesz.

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkSorra dönti a rekordokat a Tesla Hollandiában
Következő cikkMeglesz a Teslának a százezer kiszállítás a harmadik negyedévben?