Amióta tavaly hivatalosan is előállt a Rivian az R1T terveivel, mindig csak ugyanazt az egyféle, ezüstös külsejű és szürke belsejű prototípusát láthattuk az elektromos járműnek.

Azonban a vállalat most elkezdte körbevinni az R1T-t és az R1S SUV-t Amerika-szerte, hogy a foglalással rendelkező leendő vásárlók testközelből is megcsodálhassák következő autójukat.

Az egyik ilyen eseményen, Seattle-ben, a Rivian egy teljesen újféle R1T prototípust mutatott be, méghozzá kék színben. Erről az alábbi video is megtekinthető:

A kocsi belülről is sötétebbnek tűnik, mint amit a korábbi prototípusok esetében láthattunk (és az említett eseményen is, mivel a korábbi verziók is ott voltak).

Az eseményen persze az R1T elöltöltős csomagtartójába is betekintést nyerhettek a látogatók.

Az R1T specifikációi nagyon meggyőzőek, már-már túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek. Négy elektromos motorral rendelkezik, mindegyik 147 kW teljesítményre képes a kerekeknél, így az összteljesítmény 300-562 kW-ig terjedhet. Különböző akkucsomagokkal lesz majd elérhető a kocsi: 105, 135 és 180 kWh-os változatokból lehet majd választani (ezek a legmagasabb kapacitású aksik az elektromos személyautó-piacon). Mindez hatótávolságra lefordítva így fest:  370+, 480+, 640+ km, amennyire a háromféle változat el tud menni egy töltéssel. Gyorstöltőállomásokon 160 kW-al mehet majd az energia, 2-es szintű töltéshez pedig egy 11 kW-os fedélzeti töltő lesz elérhető. És akkor ne felejtsük el a Rivian R1T vontató-kapacitását sem, amit szerény 5 tonnára hitelesítettek.

A kocsi gyártása a tervek szerint jövőre fog megkezdődni és a különféle kedvezményeket nem számítva a kezdeti ára 69 ezer dollár lesz (kb. 21 millió forint).

Előző cikkÚjabb részletek derültek ki a Toyota és a Subaru együttműködéséről
Következő cikk250 eGO Mover legyártása 2020-ban