E-mob magazin https://e-mob.hu/ Minden az elektromobilitásról Wed, 18 Jan 2023 13:32:03 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Így szerezz MOL Move pontokat egyszerűen, a Plugee-val! https://e-mob.hu/2023/01/13/igy-szerezz-mol-move-pontokat-egyszeruen-a-plugee-val/ Fri, 13 Jan 2023 10:28:28 +0000 https://e-mob.hu/?p=5214 Jó hírünk van a villanyautósoknak: januártól a Plugee alkalmazás összeköthető az ingyenes MOL Move fiókukkal így a felhasználók minden, Plugee rendszerben történt töltés után MOL Move pontokat kapnak. Az így összegyűlt pontok szintén alkalmasak a szintlépéshez, így a különböző kedvezmények is igénybe vehetőek, így akár töltés közben egy egy ingyenes kávé, vagy szendvics, hot-dog is […]

The post Így szerezz MOL Move pontokat egyszerűen, a Plugee-val! appeared first on E-mob magazin.

]]>
Jó hírünk van a villanyautósoknak: januártól a Plugee alkalmazás összeköthető az ingyenes MOL Move fiókukkal így a felhasználók minden, Plugee rendszerben történt töltés után MOL Move pontokat kapnak. Az így összegyűlt pontok szintén alkalmasak a szintlépéshez, így a különböző kedvezmények is igénybe vehetőek, így akár töltés közben egy egy ingyenes kávé, vagy szendvics, hot-dog is lehet a sofőrök jutalma. Januártól már aPlugee töltéssel is lehet MOL Move pontokat szerezni a MOL ingyenes digitalizált applikációjában. Minden 1 kwh töltés után két Move ponttal gazdagodsz, ha pedig egyszerre legalább 30 kwh-t töltöttél, akkor plusz 60 MOL Move pontot adunk ajándékba!

A két fiók összekötése nagyon egyszerű:

A MOL Move applikációban a Profilom menüben érhető el a „Limo & Plugee” menüpont. Itt a „MOL Plugee összekapcsolás” gombra kattintva megadhatod 6 jegyű Plugee vevőkódodat, és már indulhat is a pontgyűjtés! Nem tudod Plugee vevőkódodat? Semmi baj, csak nyisd meg a Plugee alkalmazást, azon belül is keresd a „Fiókom / Csomag” menüpontot, és itt megtalálod a 6 jegyű vevőkódodat!

A MOVE alkalmazásban a felhasználók nyomon követhetik pontegyenlegüket, a hűségprogramon belül elért szintet (Green, Silver, Gold, VIP), a korábbi tevékenységeiket, vásárlásaikat, valamint az elérhető kuponok és kedvezmények választékát is. A pontok gyűjtésével lehet szintet lépni, ahol az automatikus és egyre bővülő kedvezmények mellett személyre szabott kedvezmények várják a felhasználót. Minden szint eléréséhez, illetve már magához a belépéshez is ajándék társul, így például már a programhoz frissen csatlakozó Green szintű vásárlók is egy ajándék termékkel (kávé, energiaital vagy chips) indítják a MOL MOVE használatát. A MOL MOVE kulcseleme a játék, azaz a gamifikált promóciók rendszere és az egymásra épülő kedvezmények struktúrája.

Év elejétől pedig a MOVE új funkcióval bővült: a számos személyre szabott ajánlat, kupon és játék mellett már a Plugee fiókkal is összekapcsolható, így annak használatával is gyűjthetőek a MOL MOVE pontok. Ez azt jelenti, hogy hazánkban a közel 50ezres zöld rendszámos közösséghez tartozó villanyautósok is élvezhetik immár a MOVE-hoz kapcsolódó gasztro ajánlatokat.

Töltsd le az Plugee appot!

MOL Plugee   

MOL Plugee – Apps on Google Play

Csatlakozz a MOL Move-hoz!

The post Így szerezz MOL Move pontokat egyszerűen, a Plugee-val! appeared first on E-mob magazin.

]]>
Árat emelt a MOL Plugee is https://e-mob.hu/2022/10/19/arat-emelt-a-mol-plugee-is/ Wed, 19 Oct 2022 11:30:55 +0000 https://e-mob.hu/?p=5208 Nem kerülte el a legnagyobb hazai töltő és autómegosztó hálózatot üzemeltető vállalatot sem az energiaválság okozta áremelési hullám. A konkurens töltőhálózatok után a MOL Plugee is árat emelt. Lássuk a részleteket! Az áremelés 2022. november 1-től lép érvénybe.

The post Árat emelt a MOL Plugee is appeared first on E-mob magazin.

]]>
Nem kerülte el a legnagyobb hazai töltő és autómegosztó hálózatot üzemeltető vállalatot sem az energiaválság okozta áremelési hullám. A konkurens töltőhálózatok után a MOL Plugee is árat emelt.

Lássuk a részleteket!

Az áremelés 2022. november 1-től lép érvénybe.

The post Árat emelt a MOL Plugee is appeared first on E-mob magazin.

]]>
Valóban megszűnhet a villanyautók hátránya https://e-mob.hu/2022/08/28/valoban-megszunhet-a-villanyautok-hatranya/ Sun, 28 Aug 2022 18:45:04 +0000 https://e-mob.hu/?p=5201 Az elmúlt évtizedben rohamosan fejlődött a villanyautózás, legyen szó akár a töltőinfrastruktúrát érintő fejlesztésekről és beruházásokról, akár pedig az autók fedélzeti töltőjéről, akkumulátorcsomagjairól és egyéb összetevőiről. A fejlődés fényében az elektromos autók egyre kisebb fogyasztással tudnak egyre nagyobb távolságot megtenni egyetlen feltöltéssel, miközben a töltési teljesítmény növekedésével az akkumulátorok újratöltésének ideje csökken. A kompromisszumok számának […]

The post Valóban megszűnhet a villanyautók hátránya appeared first on E-mob magazin.

]]>
Az elmúlt évtizedben rohamosan fejlődött a villanyautózás, legyen szó akár a töltőinfrastruktúrát érintő fejlesztésekről és beruházásokról, akár pedig az autók fedélzeti töltőjéről, akkumulátorcsomagjairól és egyéb összetevőiről. A fejlődés fényében az elektromos autók egyre kisebb fogyasztással tudnak egyre nagyobb távolságot megtenni egyetlen feltöltéssel, miközben a töltési teljesítmény növekedésével az akkumulátorok újratöltésének ideje csökken.

A kompromisszumok számának csökkenésével az elektromos autók valóban jó alternatívái lettek a belső égésű motorokkal szerelt hagyományos gépjárműveknek a legtöbb felhasználás esetében. A kifejezetten hosszú távon közlekedőknek ugyanakkor még mindig hátrányokat kellett elszenvedniük, hiszen az olykor 1 órás töltési kényszerpihenők  nagyban megnehezíthetik a mindennapokat.

Megoldás lehet a problémára az úgynevezett Power Swap akkumulátorokat cserélő állomásokból álló hálózat, amit először a kínai NIO-nak sikerült éles működésre bírnia. A technológia mintegy 1400 szabadalmat jegyez és segítségével a teljesen üres villanyautók akkumulátorát hozzávetőlegesen 5-6 perc alatt ki lehet cserélni egy teljesen teli csomagra. 

Mi sem bizonyítja jobban az állomások sikerét, mint az éles teszt. Itt jön képbe a norvég Bjorn Nyland neve, aki ismerős lehet az elektromos autózásban jártasaknak, hiszen a terület egyik legelismertebb YouTubere és évek óta csak villanyautókról készít videókat, amiket milliók néznek. Bjorn a tesztelései során rendszerint azt méri,  hogy a különböző villanyautókkal és töltőszolgáltatókkal mennyi idő alatt lehet megtenni 1.000 kilométert.

A 100 kWh-ás NIO ES8-at megelőzően az 1.000 kilométeres tesztekben a Tesla Model 3 Performance vezette a rangsort, ami 108,1 km/h-ás átlagsebességgel és 21,2 kWh/100km-es átlagfogyasztással 9 óra 15 perc alatt volt képes megtenni 1.000 kilométert. A Nio ES8-cal sikerült azonban még jobb időt menni, kereken 9 óra alatt, 111,1 km/h-ás és 28 kWh/100km-es átlaggal teljesítette Bjorn a küldetést. A 15 perces különbség elsőre nem tűnhet jelentősnek, ám érdemesebb megvizsgálni abban a kontextusban, hogy a referenciamodellként vizsgált plug-in hibrid Kia Ceed-nek ugyanúgy 9 óra kellett töltési megállók nélkül.

Kijelenthető tehát, hogy ugyanazon körülmények mellett semmilyen időbeli hátránya nem volt a villanyautó használatának az akkumulátorcserékkel, mint bármilyen más hagyományos autónak. Nyilván ilyen állomásokból még nagyon kevés üzemel, ám a NIO-nak komoly tervei vannak a jövőre nézve. Biatorbágyon is pont emiatt létesít új gyárat, ahol ilyen állomásokat fognak gyártani.

The post Valóban megszűnhet a villanyautók hátránya appeared first on E-mob magazin.

]]>
Hazánkban épít gyárat a NIO https://e-mob.hu/2022/08/11/hazankban-epit-gyarat-a-nio/ Thu, 11 Aug 2022 07:01:56 +0000 https://e-mob.hu/?p=5198 Számos alkalommal írtunk már az igazán különleges üzletpolitikát folytató, kimagaslóan kedvező ár/érték arányú elektromos autókat és a hozzájuk kapcsolódó termékeket tervező és gyártó kínai NIO vállalatról. A különleges üzletpolitikára kiváló példa a NIO Power Swap Station fantázianévre hallgató állomásai, ahol is a hosszútávú kényelmes villanyautózás érdekében a világon elsőként telepítenek tömegesen akkumulátorokat cserélő állomásokat. Teszik […]

The post Hazánkban épít gyárat a NIO appeared first on E-mob magazin.

]]>
Számos alkalommal írtunk már az igazán különleges üzletpolitikát folytató, kimagaslóan kedvező ár/érték arányú elektromos autókat és a hozzájuk kapcsolódó termékeket tervező és gyártó kínai NIO vállalatról. A különleges üzletpolitikára kiváló példa a NIO Power Swap Station fantázianévre hallgató állomásai, ahol is a hosszútávú kényelmes villanyautózás érdekében a világon elsőként telepítenek tömegesen akkumulátorokat cserélő állomásokat. Teszik mindezt ráadásul az egyre nagyobb kapacitású akkumulátorok és egyre nagyobb teljesítményű töltőberendezések alkalmazása mellett.

A korábban csak különböző fiktív animációkban szereplő akkumulátorokat cserélő állomások megvalósítása a gyakorlatban nem kis kihívás, a NIO-nak is 1400 szabadalmazott technológia felhasználásával sikerült elindítani a szolgáltatást. Az autók padlólemezébe szerelt energiatárolók cseréje mindösszesen 3-4 percet vesz igénybe szemben az olykor 1 órás töltési idővel. Ilyen állomásokból Kínában már élesen működik több száz, de a kínaiak eltökéltek az európai terjeszkedésben is.

És itt kerül szóba Magyarország. A nyár során derült ki ugyanis, hogy a NIO Magyarországon fog gyárat építeni, méghozzá Biatorbágyon. Nálunk lesz a járműgyártó első európai üzeme, ami gazdaságunk versenyképessége szempontjából nagyszerű hír a sok akkumulátorgyártást érintő beruházás mellett.

Biatorbágyon ráadásul pont az automata akkumulátorcsomag-csereállomásokat fogják előállítani, a teljes beruházás mintegy 5,5 milliárd forint értékben valósulhat meg, amiből 1,7 milliárd forint támogatást a kormány biztosít. A tervek szerint a biatorbágyi gyár évente 240 teljesen automatizált állomást fog előállítani. A gyár megnyitása a tervek szerint pedig már idén őszre várható.

The post Hazánkban épít gyárat a NIO appeared first on E-mob magazin.

]]>
Villanyautózás augusztus 1. után? https://e-mob.hu/2022/07/30/villanyautozas-augusztus-1-utan/ Sat, 30 Jul 2022 08:05:34 +0000 https://e-mob.hu/?p=5193 A háztartások rezsiköltségének alacsony szinten tartását megcélzó, ,,rezsicsökkentés” néven futó kormányzati program jelentősen átalakul, hiszen a Magyar Közlönyben július 21-én megjelent rendeletek értelmében mind a földgáz, mind pedig a villamos áram tarifái jelentősen megdrágulnak augusztus 1-től. Az új szabályozás értelmében ugyanis átlagfogyasztás felett – mely földgáz esetében 1729 m3/év, áram tekintetében pedig 2523 kWh/év – […]

The post Villanyautózás augusztus 1. után? appeared first on E-mob magazin.

]]>
A háztartások rezsiköltségének alacsony szinten tartását megcélzó, ,,rezsicsökkentés” néven futó kormányzati program jelentősen átalakul, hiszen a Magyar Közlönyben július 21-én megjelent rendeletek értelmében mind a földgáz, mind pedig a villamos áram tarifái jelentősen megdrágulnak augusztus 1-től. Az új szabályozás értelmében ugyanis átlagfogyasztás felett – mely földgáz esetében 1729 m3/év, áram tekintetében pedig 2523 kWh/év – a földgáz ára hétszeresére, 747 Ft/m3-re nő, az áram pedig közel duplájára, 70,1 Ft/kWh-ra.

A fosszilis benzin és dízel üzemanyagok vételezésénél továbbra is fennálló ársapka és az áram tarifáinak emelkedése miatt egyre erőteljesebben jelentek meg olyan hiedelmek, melyek szerint az augusztus 1-től érvénybe lépő új díjszabás miatt már abszolút nem éri meg elektromos autóval közlekedni. Nézzük meg, hogy a számok mit mutatnak a valóságban.

Egy átlagos magyar autós évente hozzávetőlegesen 15.000 kilométer megtételére használja gépjárművét. Ennek a távolságnak a megtétele 480 Ft/liter és átlagos 8 liter/100 kilométer üzemanyag fogyasztással kalkulálva 576.000 forintba kerül. Klasszikus belső égésű motorral szerelt személygépkocsi vonatkozásában tehát egy átlagember évente mintegy félmillió forintot költ üzemanyagra, értelemszerűen ehhez a költséghez még hozzáadandó a benzines vagy dízeles autóknál felmerülő jóval magasabb üzemeltetési költségek szerviz és adó formájában.

A másik oldalon pedig érdemes megvizsgálni egy villanyautó otthoni töltésének éves szintű költségét abban az esetben, amikor nincs otthon kiépített napelemes rendszer sem és a töltés költségét kizárólag átlagfogyasztás feletti normál díjszabással számoljuk. A 15.000 kilométeres futásteljesítmény 15 kWh/100 kilométer átlagfogyasztással 2.250 kWh villamos energiát igényel, melynek költsége 157.725 Ft.

A fenti számítások alapján jól látható tehát, hogy kizárólag a magasabb áramtarifával és a jelenleg még érvényben lévő, ám feltehetőleg sokáig fent nem tartható üzemanyagokra vonatkozó hatósági ár esetén is kevesebb mint harmadannyiba kerül a villanyautózás. Otthoni napelemes rendszer, a cégautókra vonatkozó piaci árak illetve az üzemeltetés egyéb költségeit figyelembe véve ez a költségelőny pedig megtöbbszöröződhet.

Összességében kijelenthető, hogy villanyautót használni augusztus 1. után is sokkal jobban megéri.

The post Villanyautózás augusztus 1. után? appeared first on E-mob magazin.

]]>
Nyári nyereményjátékot hirdet a MOL Plugee https://e-mob.hu/2022/07/13/nyari-nyeremenyjatekot-hirdet-a-mol-plugee/ Wed, 13 Jul 2022 08:04:11 +0000 https://e-mob.hu/?p=5187 Karácsonyi nyereményjátékához hasonlóan újabb játékot hirdetett meg hazánk legnagyobb, illetve a régió egyik legjelentősebb töltőszolgáltatója, a MOL Plugee. A játék időzítése nem is lehetne tökéletesebb, hiszen a nyári szabadságok alkalmával tesznek meg általában az autósok nagyobb távolságokat. Elektromos autóval pedig ezekhez a hosszabb utakhoz kénytelenek a felhasználók útmenti töltési szolgáltatást igénybe venni, nem opció a […]

The post Nyári nyereményjátékot hirdet a MOL Plugee appeared first on E-mob magazin.

]]>
Karácsonyi nyereményjátékához hasonlóan újabb játékot hirdetett meg hazánk legnagyobb, illetve a régió egyik legjelentősebb töltőszolgáltatója, a MOL Plugee. A játék időzítése nem is lehetne tökéletesebb, hiszen a nyári szabadságok alkalmával tesznek meg általában az autósok nagyobb távolságokat. Elektromos autóval pedig ezekhez a hosszabb utakhoz kénytelenek a felhasználók útmenti töltési szolgáltatást igénybe venni, nem opció a napi rutin folytatása, azaz az esténkénti, napi egyszeri töltés.

Ilyen útmenti töltőkből a MOL Plugee hálózatában pedig akad jópár, akár ultra gyors töltésre alkalmas magas teljesítményű berendezések is, ráadásul a MOL Plugee alkalmazással már határontúli töltőberendezések is használhatók. Július 4. és augusztus 21. között ráadásul minden legalább 1.500 Ft értékű töltési szolgáltatás igénybe vétele esetén a felhasználók automatikusan bekerülnek a játékba. Amennyiben valaki nem szeretne ebben részt venni, úgy külön e-mailt kell írnia az info@molplugee.hu e-mail címre.

Nyeremények tekintetében pedig a minden héten kisorsolásra kerülő, nagyságrendileg 130.000 Ft értékű Samsung Galaxy Tab S6 Lite típusú táblagépen felül extra nyereményekkel, illetve a teljes időszakra vonatkozó fődíjjal is előrukkolt a MOL Plugee. Extra nyereményre azok a felhasználók jogosultak, akik a játék teljes időszaka alatt (vagyis mostantól augusztus 21-ig bezárólag) legalább 4 különböző alkalommal töltenek. Közöttük a cég kisorsol 1 db Zen Garden Resort ajándékutalványt, illetve 2×1 db Samsonite S’CURE ECO bőröndöt.

A legizgalmasabb mégis a fődíj, ami nem más mint 1 db elektromos BMW CE04 nagyrobogó. A meglehetősen robosztus, futurisztikus megjelenésű, 10,25″-es kijelzőtől kezdve rengeteg extrával rendelkező robogó WMTC szerinti hatótávolsága akár 130 kilométer lehet, miközben állóhelyzetből az 50 km/h-ás sebességet mindösszesen 2,6 másodperc alatt éri el. Végsebessége 120 km/h, gyorstöltővel 0%-ról 80%-ra az akkumulátor akár 65 perc alatt fel is tölthető

Az agglomerációs napi rutinra, illetve a hétvégi szerpentines sportos mozgásra egyaránt alkalmas elektromos BMW robogó ára meglehetősen borsos ugyanakkor, mintegy 4,7 millió forintot ér a MOL Plugee nyári nyereményjátékának fődíja.

A játékkal kapcsolatos további részletek pedig elérhetők a jatek.molplugee.hu oldalon.

The post Nyári nyereményjátékot hirdet a MOL Plugee appeared first on E-mob magazin.

]]>
Elektromos autóról üzemelő fesztivált szerveznek Pécsett https://e-mob.hu/2022/07/04/elektromos-autorol-uzemelo-fesztivalt-szerveznek-pecsett/ Mon, 04 Jul 2022 16:21:56 +0000 https://e-mob.hu/?p=5177 Pécs, korábbi Európa Kultúra Fővárosa projekt nyertes városában pár éve rendezték meg először a Zsolnay Fényfesztivált, amely során a látogatók több ezer fénypontból álló fényfestéseket csodálhatnak meg a település különböző épületein. A rendezvény már az első évben nagy sikert aratott, így a COVID okozta kihagyást leszámítva az ország első és egyetlen fényfesztiválját évről évre egyre […]

The post Elektromos autóról üzemelő fesztivált szerveznek Pécsett appeared first on E-mob magazin.

]]>
Pécs, korábbi Európa Kultúra Fővárosa projekt nyertes városában pár éve rendezték meg először a Zsolnay Fényfesztivált, amely során a látogatók több ezer fénypontból álló fényfestéseket csodálhatnak meg a település különböző épületein. A rendezvény már az első évben nagy sikert aratott, így a COVID okozta kihagyást leszámítva az ország első és egyetlen fényfesztiválját évről évre egyre nagyobb méretekben tartják meg.

Idén július 7-10. napokon varázsolják mesevilággá a világ legjobb fényművészei a pécsi belvárost, összesen 19 helyszínen láthatók majd a különböző, szemkápráztató látványosságok. A mintegy 100.000 látogatót váró fesztivál a fényfestések mellett audiovizuális élményekkel, fényfestőversennyel, utcaszínházi programokkal, zenei programokkal és egyéb izgalmas kiegészítő programokkal is várja a baranyai megyeszékhelyen lévőket.

A különleges rendezvény azonban villanyautós szempontból is érdekesnek ígérkezik, hiszen a pécsi Zsolnay Fényfesztivál lesz az első magyar rendezvény, amely részben elektromos autókról fog üzemelni.

A Fényfesztivál részleges üzemeltetése az úgynevezett V2L, vagyis Vehicle To Load technológia használatával fog megvalósulni. Ez a megoldás már egy ideje ismert, segítségével biztosítható hogy a járművön lévő klasszikus hálózati aljzaton keresztül a gépjármű padlólemezében lévő akkumulátor energiakapacitásából vételezzünk villamos energiát, ezzel működtetve különböző berendezéseket, mint például kávéfőzőt, háztartási gépeket, vagy éppen elektromos kerékpárt.

A technológia jelenleg egyik legjelentősebb alkalmazója a vadonatúj Hyundai Ioniq 5, amely esetében az autó hátsó ülései alatt lévő konnektorból vagy a Type2 töltőcsatlakozóba illeszthető adapterről működtethetünk külső berendezéseket normál 230V/50Hz váltóárammal, legfeljebb 3,6 kW teljesítmény mellett. Az Ioniq 5 elérhető jelenleg akár 77,4 kWh kapacitású akkumulátorral is, így a veszteségekkel nem számolva akár 21 órán keresztül képes folyamatosan áramot adni.

A  júliusi Zsolnay Fényfesztivál keretén belül igazán különleges, hogy a Séta téren és a Jókai téren a fényfestéshez szükséges vetítőt, elektronikát kettő ilyen Hyundai Ioniq 5-ös elektromos autó fogja működtetni hazánk legnagyobb töltőszolgáltatója, a MOL Plugee jóvoltából.

A MOL Csoporthoz tartozó MOL Plugee egyébként is híres a különféle kreatív kampányokról és akciókról, de a Zsolnay Fényfesztivál elektromos autókkal történő támogatásával igen magasra helyezi a lécet és remélhetőleg a szélesebb közönség is megismeri így a villanyautók különböző innovatív funkcióit.

The post Elektromos autóról üzemelő fesztivált szerveznek Pécsett appeared first on E-mob magazin.

]]>
Magyarország lehet az elektrifikáció egyik nyertese https://e-mob.hu/2022/06/05/magyarorszag-lehet-az-elektrifikacio-egyik-nyertese/ Sun, 05 Jun 2022 10:56:04 +0000 https://e-mob.hu/?p=5171 Abszolút értékben természetesen Kína az első az előállított 558 GWh kapacitással, Kínát követi második helyen az Amerikai Egyesült Államok 44 GWh-val. Itt jön az érdekesség, hiszen a 300 millió lakost meghaladó USA után a dobogó 3. fokán rögtön Magyarország helyezkedik el világviszonylatban 28 GWh kapacitással. Olyan országokat taszítunk magunk mögé ebben a rangsorban, mint például […]

The post Magyarország lehet az elektrifikáció egyik nyertese appeared first on E-mob magazin.

]]>
Abszolút értékben természetesen Kína az első az előállított 558 GWh kapacitással, Kínát követi második helyen az Amerikai Egyesült Államok 44 GWh-val. Itt jön az érdekesség, hiszen a 300 millió lakost meghaladó USA után a dobogó 3. fokán rögtön Magyarország helyezkedik el világviszonylatban 28 GWh kapacitással. Olyan országokat taszítunk magunk mögé ebben a rangsorban, mint például Németország, Japán, vagy Dél-Korea.

A tavalyi évben világszinten összesen 706 GWh-nyi lítium-ion akkumulátort sikerült előállítani, egyszerű matekkal látható hogy Magyarország adta a termelés 4%-át. 

A jelentésből kiderül az is, hogy a már bejelentett beruházások megvalósulásával ez a rangsor hogy változhat 2025-re. Három év múlva várhatóan a 706 GWh-ás éves kapacitás megduplázódik 1.447 GWh-ra. A megduplázódott termelés elsősorban továbbra is Kínából fog származni, majd a dobogó második fokára Németország kerül és 3. helyre csúszik az Egyesült Államok. A magyar kibocsátás várhatóan a jelenleginek közel duplája, 47 GWh lesz, mely a világszintű 5. helyhez lesz elég.

Nem érdemes búslakodni, hiszen már az 5. hely is bőven örömre ad okot. Jól látszik a tendencia, miszerint az autóipar jövőbeli nyertesei azok lesznek, akik komoly szerepvállalást tanúsítanak az elektrifikációs folyamatokban. A hazai tervezett beruházások pedig mindenképp előremutatóak, és egyben a régiónkban egyedülállóak.

Abszolút értékben természetesen Kína az első az előállított 558 GWh kapacitással, Kínát követi második helyen az Amerikai Egyesült Államok 44 GWh-val. Itt jön az érdekesség, hiszen a 300 millió lakost meghaladó USA után a dobogó 3. fokán rögtön Magyarország helyezkedik el világviszonylatban 28 GWh kapacitással. Olyan országokat taszítunk magunk mögé ebben a rangsorban, mint például Németország, Japán, vagy Dél-Korea.

A tavalyi évben világszinten összesen 706 GWh-nyi lítium-ion akkumulátort sikerült előállítani, egyszerű matekkal látható hogy Magyarország adta a termelés 4%-át. 

A jelentésből kiderül az is, hogy a már bejelentett beruházások megvalósulásával ez a rangsor hogy változhat 2025-re. Három év múlva várhatóan a 706 GWh-ás éves kapacitás megduplázódik 1.447 GWh-ra. A megduplázódott termelés elsősorban továbbra is Kínából fog származni, majd a dobogó második fokára Németország kerül és 3. helyre csúszik az Egyesült Államok. A magyar kibocsátás várhatóan a jelenleginek közel duplája, 47 GWh lesz, mely a világszintű 5. helyhez lesz elég.

Nem érdemes búslakodni, hiszen már az 5. hely is bőven örömre ad okot. Jól látszik a tendencia, miszerint az autóipar jövőbeli nyertesei azok lesznek, akik komoly szerepvállalást tanúsítanak az elektrifikációs folyamatokban. A hazai tervezett beruházások pedig mindenképp előremutatóak, és egyben a régiónkban egyedülállóak.

 

The post Magyarország lehet az elektrifikáció egyik nyertese appeared first on E-mob magazin.

]]>
Nő az elektromos autók iránti kereslet https://e-mob.hu/2022/05/29/no-az-elektromos-autok-iranti-kereslet/ Sun, 29 May 2022 16:27:51 +0000 https://e-mob.hu/?p=5165 Világszerte évről évre egyre népszerűbbek az elektromos autók, ami a fizetőképes keresleten keresztül az értékesített darabszámokban is megnyilvánul. Nincs ez másképp kishazánkban is, tekintve akár a kiadott zöld rendszámok számát, akár pedig a különböző kutatásoknak az eredményeit, az látszik, hogy az elektromos meghajtású személygépkocsik iránti érdeklődés és így a technológia elfogadottsága egyre nagyobb magaslatokra tör. […]

The post Nő az elektromos autók iránti kereslet appeared first on E-mob magazin.

]]>
Világszerte évről évre egyre népszerűbbek az elektromos autók, ami a fizetőképes keresleten keresztül az értékesített darabszámokban is megnyilvánul. Nincs ez másképp kishazánkban is, tekintve akár a kiadott zöld rendszámok számát, akár pedig a különböző kutatásoknak az eredményeit, az látszik, hogy az elektromos meghajtású személygépkocsik iránti érdeklődés és így a technológia elfogadottsága egyre nagyobb magaslatokra tör.

Kutatások tekintetében a könyvvizsgálatra, valamint üzletviteli és adótanácsadásra szakosodott Ernst&Young nemrégiben publikálta az elektromos autók iránti érdeklődés mértékéről 2021. novemberében készített felmérésének eredményeit. A reprezentatív kutatásban részt vett magyar 20-60 év közötti autósok közül minden harmadik mérlegeli, hogy a jövőben alternatív meghajtású gépkocsit vásároljon. A vásárlás mellett elsődleges érvként a kedvezőbb fenntartási költségek kerekedtek ki, másodlagosan pedig az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás. Az EY kutatása kitért t a hibridekre is, ilyen járművek vásárlását a jövőben a magyarok 47%-a mérlegelné. Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy a 2021. novembere után tapasztalható drasztikus felfelé ívelése az üzemanyagáraknak valószínűleg igen kedvezően elősegítette a még nagyobb elfogadottságot, így ezek az arányszámok ma már sokkal magasabbak lehetnek.

A másik oldalon az EY publikációjából fény derül arra is, hogy az elektromos autó vásárlásával szemben jelentős akadály a hagyományos autókhoz képest megfigyelhető magasabb árszint (71%) és a rövid hatótávolság (62%) is fontos ellenérv annak ellenére, hogy a technológia fejlődésével sorra jelennek meg a piacon az egyre kedvezőbb árú és egyre nagyobb hatótávolságot kínáló modellek.

Hatótávolság szempontjából míg korábban a piacon leginkább 200 km távolságot egy feltöltéssel lehetővé tevő modellek voltak elérhetők, mára a 300 km feletti érték a sokkal inkább jellemző. De elérhetők már olyan típusok is, melyek használata az esetek túlnyomó többségében valóban nem igényel semmilyen kompromisszumot. A luxus Mercedes-Benz EQS 450+ például a WLTP szabványrendszerében 784 kilométeres becsült hatótávolságra lett értékelve, de a megfizethetőbb Ford Mustang Mach-E nagyobb akkumulátoros verziója is WLTP szerint 610 kilométert meg tud tenni töltés nélkül. 

A mai versenyhelyzetben és üzemanyagárak mellett ráadásul hatalmas előnye a villanyautóknak, hogy sokkal kevesebb alkatrész kell az összeszerelésükhöz, mint hagyományos társaikhoz. Így, az eredetileg COVID okozta ellátási problémák kisebb hatással vannak a villanyautók gyártására  és amíg előfordul, hogy egy sima benzines Volkswagen Golfra 80-90 hét szállítási időt ígérnek, addig egy Tesla Model Y 3 hónap alatt meg tud érkezni.

The post Nő az elektromos autók iránti kereslet appeared first on E-mob magazin.

]]>
Eléri a töltőszolgáltatókat is az energiaválság https://e-mob.hu/2022/05/17/eleri-a-toltoszolgaltatokat-is-az-energiavalsag/ Tue, 17 May 2022 07:35:06 +0000 https://e-mob.hu/?p=5159 A villanyautókkal rendelkezők biztosan találkoztak már az MVM Csoport üzemeltetésében lévő Mobiliti töltőberendezésekkel, hiszen ilyen pontokból csak Magyarországon van 1.500, de a szintén Mobiliti névre hallgató okostelefonos alkalmazáson keresztül, mely lehetővé teszi a töltési szolgáltatások igénybe vételét, Európa-szerte 39 országban közel 190.000 töltőponton lehet töltési szolgáltatáshoz jutni. Várható volt azonban, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények […]

The post Eléri a töltőszolgáltatókat is az energiaválság appeared first on E-mob magazin.

]]>
A villanyautókkal rendelkezők biztosan találkoztak már az MVM Csoport üzemeltetésében lévő Mobiliti töltőberendezésekkel, hiszen ilyen pontokból csak Magyarországon van 1.500, de a szintén Mobiliti névre hallgató okostelefonos alkalmazáson keresztül, mely lehetővé teszi a töltési szolgáltatások igénybe vételét, Európa-szerte 39 országban közel 190.000 töltőponton lehet töltési szolgáltatáshoz jutni.

Várható volt azonban, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények mellett az áremelkedések előbb-utóbb a töltőszolgáltatókat is elérik. A kialakult energiaválság, a 370 feletti dollár és 390 körüli euró árfolyam közül egyik sem kedvez éppen szolgáltatóknak.

Így az eddig egyébként meglehetősen kedvezőnek mondható díjszabását az MVM Csoport tagjaként működő MVM Mobiliti Kft. módosítja a regisztrált ügyfelek vonatkozásában a következők szerint. Legfeljebb 22 kW töltési teljesítményig váltóáramú AC töltőberendezésen 1 kWh energia 135 Ft-ba kerül, míg egyenáramú DC berendezéseken szintén 22 kW-ig 155 Ft/kWh. Villámtöltők esetében pedig 22 kW és 100 kW között AC és DC berendezéseken egyaránt 110 Ft/perc. Tekintve azt, hogy a legtöbb ilyen berendezés Magyarországon 50 kW DC, függetlenül attól, hogy a töltési folyamat során a névleges 50 kW-os teljesítmény nem fenntartható, nagyjából az adódik hogy 1 kWh energiamennyiség 132 Ft-ba kerül, ami elsőre egészen kedvezőnek tűnik persze azzal, hogy a percalapú díjszabás még mindig nagyon nehezen tervezhető, a MOL Plugee által is használt kWh-alapú sokkal egyértelműbb.

A Mobiliti hálózatában szerepel még néhány 100 kW teljesítményt meghaladó ultratöltő is, mely szintén percalapon vehető igénybe, 120 Ft/perc díjon. Ebben az esetben folytonos 100 kW teljesítmény esetén nagyságrendileg 72 Ft-ra jönne ki 1 kWh energiamennyiség, ami igazán kedvező lenne, de nyilvánvalóan a valóságban nem igazán teljesíthető ez.

Az eseti felhasználók esetében továbbra is megmarad a 22 kW AC gyorsöltők 200 Ft/kWh, a 22 kW-os DC töltők 250 Ft/kWh díjazása, villámtöltésnél pedig 200 Ft/perc a tarifa +500 Ft töltési díjjal.

The post Eléri a töltőszolgáltatókat is az energiaválság appeared first on E-mob magazin.

]]>