E-mob magazin https://e-mob.hu/ Minden az elektromobilitásról Sun, 05 Nov 2023 14:52:07 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Az új Hyundai Kona Elektromos autó első tesztje https://e-mob.hu/2023/11/05/az-uj-hyundai-kona-elektromos-auto-elso-tesztje/ Sun, 05 Nov 2023 14:50:59 +0000 https://e-mob.hu/?p=5411 A Hyundai Kona Electric kiemelkedik az elektromos autók piacán, hiszen több mint 450 kilométeres hatótávolságot kínál kevesebb mint 50 000 euróért. Az első generációs modell Európában bestseller lett, közel 60 százaléka kizárólag elektromos, sőt Németországban ez az arány 88 százalék volt. Az október eleje óta kapható Kona Electric második generációja kisebb hajtásláncbeli fejlesztésekkel, nagyobb teljesítménnyel, […]

The post Az új Hyundai Kona Elektromos autó első tesztje appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Hyundai Kona Electric kiemelkedik az elektromos autók piacán, hiszen több mint 450 kilométeres hatótávolságot kínál kevesebb mint 50 000 euróért. Az első generációs modell Európában bestseller lett, közel 60 százaléka kizárólag elektromos, sőt Németországban ez az arány 88 százalék volt.

Az október eleje óta kapható Kona Electric második generációja kisebb hajtásláncbeli fejlesztésekkel, nagyobb teljesítménnyel, valamivel nagyobb akkumulátorral és megnövelt egyenáramú töltőteljesítménnyel rendelkezik. Az alapváltozat is jelentős akkumulátor- és teljesítményfrissítéseket kap, jelentősen javítva a hatótávolságot.

Az új Kona külső dizájnja futurisztikusabb, nagyobb, és tágasabb belső teret kínál, eleget téve a nagyobb hátsó lábtér és a nagyobb csomagtartóra vonatkozó vásárlói elvárásoknak. Az alapfelszereltségű változat 466 literes tárolóhelyet kínál, amely a hátsó ülések lehajtásával 1300 literre bővíthető. A töltőkábel tárolására a „frunk” (első csomagtartó) áll rendelkezésre.

A Hyundai különböző felszereltségi csomagokat kínál, a Prime változat számos funkciót kínál, például fűtött töltőnyílást, head-up kijelzőt és EV útvonaltervezőt. Az EV útvonaltervező azonban jelenleg 100%-os töltöttségig ütemezi a töltési megállókat, ami még fejlesztésre szorul.

Az új Kona Electric jobb zajkomfortot és kiegyensúlyozottabb menetdinamikát tanúsít. Megtartja a regeneratív fékezés vezérlésének lehetőségét a lapátváltókon keresztül. Az érintőképernyős kezelőfelületet és az infotainment rendszert a jobb használhatóság érdekében frissítették.

Egy említésre méltó hátránya van az asszisztens rendszereknek, amelyek hangjelzésekkel jelzik a sebességhatárokat, ami irritáló lehet, de hozzájárul a biztonsághoz. A funkció végleges kikapcsolásának lehetősége jelenleg a menü mélyén rejtőzik.

A második generációs Kona Electric lenyűgöző hatótávolságot, valamint továbbfejlesztett dizájnt és funkciókat kínál, árai a kisebb akkumulátoros változatnál 41 990 euró körül, a nagyobb akkumulátoros változatnál pedig 47 190 eurónál kezdődnek.

Összefoglalva, az új Hyundai Kona Electric több szempontból is jelentős javulást ért el, így ígéretes lehetőség az elektromos autók piacán, különösen a flotta vásárlók és az ár és a műszaki specifikációk közötti egyensúlyt keresők számára.

The post Az új Hyundai Kona Elektromos autó első tesztje appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Hoverboard tervező új autó koncepcióval áll elő https://e-mob.hu/2023/11/04/a-hoverboard-tervezo-uj-auto-koncepcioval-all-elo/ Sat, 04 Nov 2023 20:37:40 +0000 https://e-mob.hu/?p=5407 Egy hoverboard tervező új autó koncepcióval lepett meg mindenkit,Shane Chen, a légdeszka feltalálója egy futurisztikus elektromos autó koncepcióját mutatja be Inventist nevű cégével. A Shane nevű elektromos jármű egy utaskapszula, amelynek két nagy kereke van az oldalán, és úgy tervezték, hogy olyan stabil legyen, mint egy négykerekű elektromos autó. Shane Chen kétkerekű autója, a „Shane” […]

The post A Hoverboard tervező új autó koncepcióval áll elő appeared first on E-mob magazin.

]]>
Egy hoverboard tervező új autó koncepcióval lepett meg mindenkit,
Shane Chen, a légdeszka feltalálója egy futurisztikus elektromos autó koncepcióját mutatja be Inventist nevű cégével. A Shane nevű elektromos jármű egy utaskapszula, amelynek két nagy kereke van az oldalán, és úgy tervezték, hogy olyan stabil legyen, mint egy négykerekű elektromos autó.

Shane Chen kétkerekű autója, a „Shane” egy régi technológiát újszerűen használ fel, alapjaitól újratervezve az autót. A jármű némileg emlékeztet a Chen által tervezett hoverboardokra, nem összetévesztendő a Vissza a jövőbe című filmsorozat azonos nevű hoverboardjával, hanem a kétkerekű elektromos deszkával, amelyet a vezető által kívánt irányba való dőléssel lehet vezetni.

Chen tervezte a SoloWheel nevű önegyensúlyozó egykerekűt is, vagyis a feltalálónak kellő tapasztalata van az egyensúlyozási technológiák terén egy ilyen merész járműkoncepció megalkotásához. „Évek óta gondolkodtam a kétkerekű autón, mert egy olyan kétkerekű autóra gondoltam, amit az emberek játékként, valamiféle szórakozásra használhatnának. Ez valahogy mindig is ott volt az agyam mélyén” – írta le Chen a gondolatait. „Aztán nemrég, úgy két évvel ezelőtt hirtelen arra gondoltam, hogy ah – most már meg tudom oldani ezt az autós problémát.” Elmagyarázza azonban, hogy nagy különbség volt abban, hogy a súly hogyan van egyensúlyban a járművön: „Az autóval éppen fordítva van. Az autónak két nagy kereke van. A kerék középpontja az autó súlypontja fölött van, így az autó már akkor is stabil, amikor ott ül, vagy amikor állandó sebességgel halad”.

A Shane elsősorban a stabilitást, a manőverezhetőséget és az energiahatékonyságot tartja szem előtt, és bár olyan műszaki adatokat, mint az akkumulátor mérete vagy a meghajtási kapacitás nem árultak el, a tervező megjegyezte, hogy a koncepció nagy sebességgel is képes biztonságosan haladni, ami arra utal, hogy készen áll majd az autópálya-használatra. A jármű jelenleg két kerékbe épített meghajtást használ a meghajtáshoz, és egy harmadik, kisebb meghajtást, amely a súly áthelyezését segíti. Amikor a VentureBeat kiadvány további részletekről kérdezte, elhallgatta, hogy ki az, aki ténylegesen továbbviszi a koncepciónál: „[…] ezekre a kérdésekre most még nem tudunk válaszolni, mivel attól függnek, hogy az autó mérnökei, tervezői és gyártói hogyan döntenek.”.

The post A Hoverboard tervező új autó koncepcióval áll elő appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Linkio elérhető már a Shoprenter alkalmazások között is. https://e-mob.hu/2023/10/24/a-linkio-elerheto-mar-a-shoprenter-alkalmazasok-kozott-is/ Tue, 24 Oct 2023 07:08:38 +0000 https://e-mob.hu/?p=5398 Hogy mi is pontosan a Linkio? Egy olyan szolgáltatás, mely a nagykereskedők termékeit integrálja és tartja szinkronban a webáruházadban. Segít abban, hogy ne csak a saját árukészletedet értékesítsd, hanem bármely nagykereskedő termékeit is. Növeld meg a webshopodban elérhető termékköröket és termékek számát egyszerűen!  Az alkalmazás előnyei: Nincs többé duplikáció, megmutatja a legjobb beszerzési árat, testreszabhatóak […]

The post A Linkio elérhető már a Shoprenter alkalmazások között is. appeared first on E-mob magazin.

]]>
Hogy mi is pontosan a Linkio? Egy olyan szolgáltatás, mely a nagykereskedők termékeit integrálja és tartja szinkronban a webáruházadban.

Segít abban, hogy ne csak a saját árukészletedet értékesítsd, hanem bármely nagykereskedő termékeit is. Növeld meg a webshopodban elérhető termékköröket és termékek számát egyszerűen! 

Az alkalmazás előnyei:

 • Nincs többé duplikáció,
 • megmutatja a legjobb beszerzési árat,
 • testreszabhatóak a termékek adatait úgy, ahogy az Neked a legjobb,
 • kategória és tulajdonság megfeleltetés,
 • közel 500 azonnal elérhető nagyker,
 • nincs fejlesztési költség,
 • saját dropshipping megoldás vegyes kosár esetén is.

Az alkalmazás részletesebb bemutatása

A Linkio segítségével szinkronizációt lehet kiépíteni a nagykereskedők vagy gyártók termékei, valamint a webáruházad között, így a termékek készlet és ár adatai teljesen automatikusan frissülnek

Nincs többé duplikáció!
Ismertesd fel automatikusan a termék egyezéseket. A Linkio-ban komplex szabályrendszert hozhatsz létre arra vonatkozóan, hogy több nagykerből érkező termék egyezőségeket a rendszer a lehető legnagyobb pontossággal találja meg.

Megmutatja a legjobb beszerzési árat
A rendszer figyeli a termékekhez tartozó beszerzési ajánlatokat a nagykereskedőktől és mindig annak a beszerzési árára teszi rá az általad alkotott ár szabályt, ahol a legolcsóbb a beszerzési ár és van elengedő készlet.

Szabd testre a termékek adatait úgy, ahogy Neked a legjobb
Mind tudjuk, hogy amit a nagykereskedő küld adatot az nem minden esetben alkalmas arra, hogy eladható formátumban megjelenítsd a webáruházadban. Ezért minden szükséges adat módosítási lehetőséggel felszereltük a Linkio-t.

Kategória és tulajdonság megfeleltetés
Párosítsd össze a termék kategóriáidat a nagykereskedők kategóriáival, és a benne található termékek automatikusan átkerülnek az általad létrehozott kategóriába. Ugyanezt a termék tulajdonságokkal és a gyártókkal is megteheted.

Garancia idő, szállítási árak, és minden más.
Párosíts össze gyártót, írd át a nagykertől kapott garancia időt, szállítási időt, és mindent, amire szükséged van, mindezt egy egyszerűen kezelhető felületen.

közel 500 azonnal elérhető nagyker
Integráld a nagykereskedőid árukészletét pár kattintással. A teljes elérhető nagyker listát tekintsd meg Nagyker kereső oldalunkon. Ha nincs a listában a Te nagykereskedőd, küldd el nekünk, és mi integráljuk a Linkio-ba!

Teljes körű segítséget nyújtunk a bevezetésben.
Közvetlen a Linkio csapatától és a Linkio szakértőktől is tudsz segítséget kérni, ha elakadtál a bevezetéssel. Akár a Linkio csapatától, akár a Linkio hivatalos szakértőitől is bármikor igényelhetsz konzultációt ha elakadnál a bevezetéssel.

Nincs fejlesztési költség!
Nem kell fizetned sokszázezter forintot egy fejlesztő cégnek, hogy az integrációt elvégezze,nálunk ez már készen vár Téged.

pack2go – dropshipping 2.0 A Pack2Go egy komplex szolgáltatás, amelyet egy külső fulfillment és futárszolgáltatóval közösen alkottunk meg. Ez a Linkio ügyfeleinek elérhetővé tesz egy komplex dropshipping megoldást, amellyel nyereségesen lehet vegyes kosarú rendeléseket is kiszállítani a vevőkszámára. Lényegében egy olyan szállítási szolgáltatás, amely során a partner futárszolgálat begyűjti a webáruház megrendeléseit az adott nagykereskedőktől a saját fulfillment központjába, majd azután egyesével kiküldi a megrendeléseket a vásárlóknak. Az egészszolgáltatás a legtöbb esetben annyiba kerül nagyjából, mint egy átlagos csomag kiszállítása. Részletek itt: https://linkio.hu/dropshipping-2-0-linkio-xxl-futar-egyuttmukodes/

Hol és hogyan érheted el az alkalmazást?

Az alkalmazás minden Shoprenter webáruház tulajdonos számára elérhető és azonnal használható. Az alkalmazást a Shoprenter boltod admin felületén, az Alkalmazások menüpontban telepítheted. A beállítása pár perc alatt elvégezhető, mely után élvezheted annak előnyeit.

Telepítem az alkalmazást

Linkio nagykereskedő szeretnél lenni?

Csatlakoztasd nagykereskedésed a Linkio rendszeréhez, és kínálj azonnali API kapcsolatot a viszonteladók számára. Stratégiai együttműködés keretében pedig további innovatív szolgáltatásokkal segítheted a viszonteladókat.

 • Azonnali kapcsolat 20.000+ webáruházhoz
 • Célzott direkt hirdetési lehetőségek
 •  Dropshipping szolgáltatást biztosítunk

Használd a Linkio-t, hogy professzionális API és Dropshipping szolgáltatást nyújthass a viszonteladóknak. A Linkio leveszi a terhet a válladról, és úgy tudsz azonnali, modern API kapcsolatot biztosítani a viszonteladók számára, hogy egyik felet sem terhelik drága fejlesztési költségek.Részletek itt: https://linkio.hu/csatlakozz-nagykerkent

Milyen előnyöket nyújt a Linkio konkurensekkel szemben?

 1. Piacon a legkomplexebb integrációs és szinkronizációs szolgáltatás
 2. 400+ nagyker kapcsolat azonnal
 3. Megmutatja a legjobb beszerzési árat
 4. Összetett árazási modell
 5. Duplikáció mentes szinkron
 6. Kategória és tulajdonság megfeleltetés
 7. Testreszabhatóak a termékek adatait úgy, ahogy az Neked a legjobb.
 8. Olcsó dropshipping vegyeskosár esetén is (pack2go)
 9. Beléphetsz nagykerként Te is a rendszerbe
 10. Több shop egyidejű működtetése

Mennyibe kerül?

Image #2
 

Telepítem az alkalmazást

Ügyfélszolgálat

Amennyiben további kérdésed van az alkalmazásról, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a fejlesztőkkel az alábbi címen: info@linkio.hu

The post A Linkio elérhető már a Shoprenter alkalmazások között is. appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Ford visszahozza a Caprit elektromos modellként? https://e-mob.hu/2023/03/27/a-ford-visszahozza-a-caprit-elektromos-modellkent/ Mon, 27 Mar 2023 20:00:40 +0000 https://e-mob.hu/?p=5310 Brit médiaértesülések szerint a Ford felélesztheti a Capri típusjelzést a Volkswagen MEB platformján alapuló második európai elektromos modellje számára. Ez azonban valószínűleg nem a legendás sportkupé utódja lesz. A Ford néhány nappal ezelőtt mutatta be első MEB-alapú járművét, amelyet Explorer névre keresztelt. A Ford nagyjából egy évvel ezelőtt megerősítette, hogy tervez egy második MEB modellt. […]

The post A Ford visszahozza a Caprit elektromos modellként? appeared first on E-mob magazin.

]]>
Brit médiaértesülések szerint a Ford felélesztheti a Capri típusjelzést a Volkswagen MEB platformján alapuló második európai elektromos modellje számára. Ez azonban valószínűleg nem a legendás sportkupé utódja lesz.

A Ford néhány nappal ezelőtt mutatta be első MEB-alapú járművét, amelyet Explorer névre keresztelt. A Ford nagyjából egy évvel ezelőtt megerősítette, hogy tervez egy második MEB modellt. Az Explorerhez hasonlóan az autógyártó hat év alatt 600 000 darab eladását tervezi.

A Sun és az Autocar beszámolói szerint a Ford azt tervezi, hogy a második MEB-modellhez visszahozza az ikonikus Capri márkanevet. A korábbi kétajtós sportkupéval ellentétben az új modell egy crossover lesz, két további ajtóval és modern formavilággal – írták. „A retro dizájn nem visz minket előre. Mindig teljesen új értelmezésről van szó: ez teszi érdekessé” – mondta az Autocarnak Amko Leenarts, a Ford európai vezető

formatervezője.

Az, hogy a Ford nem riad vissza attól, hogy ikonikus márkaneveket használjon teljesen más (elektromos) modellcsaládokhoz, már közismert. Elvégre a Mustang Mach-E elektromos SUV-nak kevés köze van a legendás Mustang kupéhoz. Még az amerikai Ford Explorer modellnek, mint ötméteres SUV-nak sincs köze a most bemutatott, 4,45 méter hosszú MEB SUV-hoz.

The post A Ford visszahozza a Caprit elektromos modellként? appeared first on E-mob magazin.

]]>
Háromszoros győzelem a Jaguar-nak a Formula E brazíliai fordulóján https://e-mob.hu/2023/03/27/haromszoros-gyozelem-a-jaguar-nak-a-formula-e-braziliai-fordulojan/ Mon, 27 Mar 2023 19:53:58 +0000 https://e-mob.hu/?p=5307 Mitch Evans, a Jaguar TCS Racing Team versenyzője megnyerte az első Formula E futamot Brazíliában. Két német pilóta is pontot szerzett São Paulóban – köztük a Porsche versenyzője, Pascal Wehrlein, aki meg tudta védeni vezető helyét a világbajnoki tabellán. A São Paulo-i E-Prix második helyét Evans új-zélandi honfitársa, Nick Cassidy szerezte meg a Jaguar ügyfélcsapatától, […]

The post Háromszoros győzelem a Jaguar-nak a Formula E brazíliai fordulóján appeared first on E-mob magazin.

]]>
Mitch Evans, a Jaguar TCS Racing Team versenyzője megnyerte az első Formula E futamot Brazíliában. Két német pilóta is pontot szerzett São Paulóban – köztük a Porsche versenyzője, Pascal Wehrlein, aki meg tudta védeni vezető helyét a világbajnoki tabellán.

A São Paulo-i E-Prix második helyét Evans új-zélandi honfitársa, Nick Cassidy szerezte meg a Jaguar ügyfélcsapatától, az Envision Racingtől. A dobogó harmadik fokára Evans csapattársa, Sam Bird állhatott fel. Az első három versenyzőt mindössze fél másodperc választotta el egymástól a beérkezéskor.

A Jaguar csapat így elérte a régóta remélt sikert. A Jaguar első Gen3-as versenyautója a szezon eddigi összes versenyén gyors volt, és az egyik legjobb autónak bizonyult. A saját hibáik és a Formula E néha nehezen kiszámítható versenypályái miatt a gyári csapat számára eddig nem jöttek össze a legjobb eredmények – egyedül az Envision csapat tudott már folyamatosan dobogós helyezéseket elérni. A Formula E-ben meglehetősen szokatlan, hogy a dobogó mindhárom fokára ugyanaz a gyártó álljon fel.

A Jaguar trió mögött a Porsche pilótája és a dél-afrikai győztes Antonio Felix da Costa végzett néhány másodperccel lemaradva, a DS-Penske két autója, Jean-Eric Vergne és Stoffel Vandoorne pedig az ötödik és hatodik helyen. A világbajnok Vandoorne számára, aki eddig nem igazán tudott ráhangolódni a Gen3-as versenyautókra, ez a versenyeredmény egyrészt siker – másrészt; a kvalifikáción a pole pozíciót tudta megszerezni, így a verseny során öt helyet veszített.

Hetedik lett Pascal Wehrlein a második Porschéval – a német pilóta erős javulást mutatott, hiszen csak a 18. rajtkockából indult a versenyen. René Rast a McLaren-Nissannal a kilencedik helyen két bajnoki pontot szerzett. Maximilian Günther a Maseratival és André Lotterer az Andretti csapat ügyfél-Porschéjával a tizenegyedik és tizenkettedik helyen végzett. A német Abt Cupra csapat szintén nem szerzett pontot, mivel a pilóták, Nico Müller és Edoardo Mortata (mindketten svájciak) idő előtt kiestek.

A Formula E-ben a szűk utcai pályákon mindig vannak kiesések, de a brazil metropolisz új pályája több pilóta nemtetszését is kiváltotta. Ennek oka a pálya különleges vonalvezetése volt, több hosszú egyenessel és lassú sikánokkal – ez egyrészt számos hátulról történő ütközést okozott a sikánok kemény fékzónáiban, de a verseny menetét is alakította az élmezőnyben. A szokatlanul hosszú egyenesek miatt, amelyeken nem lehet energiát visszanyerni, nagy energiafelhasználást okozott az élen haladóknak, ezért egyetlen pilóta sem akart az élen autózni – persze csak a verseny végéig.

A pilóták kritikája a brazíliai pálya elrendezéséről

A pálya meglehetősen szokatlan nyilatkozatot váltott ki a világbajnok Vandoorne-ból a futam után: „Nyilvánvalóan egy kicsit csalódott vagyok a P6-os végeredmény miatt, miután a pole-ból indultam. Tudtuk, mielőtt idejöttünk volna, hogy ezen a pályán nem igazán jó dolog az élre állni, mert annyira energiaérzékeny, és a mögöttünk haladó versenyzők masszívan profitálnak a szélárnyékból”. A futamgyőztes Mitch Evansnek sikerült ezt kihasználnia. „Ez a tökéletes időben jött” – mondta a futamgyőztes Evans. „Nehéz rajtunk volt, de az autó gyors volt, így végre megszerezni a győzelmet és néhány pontot is, ez hihetetlen.”

A pilóták tabelláját továbbra is a Porsche pilótája, Pascal Wehrlein vezeti immár 86 ponttal. Mivel az üldöző Jake Dennis az Andretti Porschéjában kiesett (miután ütközött Wehrleinnel, pont Wehrlein), Wehrlein még hat ponttal is növelni tudta előnyét. Nick Cassidy zsinórban három dobogós helyezés után már csak alig van lemaradva Dennis mögött a harmadik helyen 61 ponttal. A Porsche 144 ponttal megvédte vezető helyét a csapatversenyben.

A Formula E következő állomása az április 22-én és 23-án megrendezésre kerülő berlini dupla futam. A Tempelhofer Feld ismerős pályaszerkezetével legalább a néha kaotikus stratégiai játékok és számtalan ütközés sokkal kisebb szerepet játszhat, mint Brazíliában.

The post Háromszoros győzelem a Jaguar-nak a Formula E brazíliai fordulóján appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Mazda új vezérigazgatót nevezett ki Masahiro Moro személyében https://e-mob.hu/2023/03/20/a-mazda-uj-vezerigazgatot-nevezett-ki-masahiro-moro-szemelyeben/ Mon, 20 Mar 2023 20:18:10 +0000 https://e-mob.hu/?p=5301 A Mazda új vezetőséget kap, mivel a jelenlegi reprezentatív igazgató elnök-vezérigazgató, Akira Marumoto lemond, és júniusban átadja a gyeplőt Masahiro Morónak. Marumoto 2018 óta töltötte be a pozícióját. Neki tulajdonítják az eladások fellendítését Észak-Amerikában, ahol az autógyártó üzletének 36 százalékát bonyolítja. Moro 40 éve dolgozik a Mazdánál, 2004 és 2008 között ő vezette a Mazda […]

The post A Mazda új vezérigazgatót nevezett ki Masahiro Moro személyében appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Mazda új vezetőséget kap, mivel a jelenlegi reprezentatív igazgató elnök-vezérigazgató, Akira Marumoto lemond, és júniusban átadja a gyeplőt Masahiro Morónak.

Marumoto 2018 óta töltötte be a pozícióját. Neki tulajdonítják az eladások fellendítését Észak-Amerikában, ahol az autógyártó üzletének 36 százalékát bonyolítja. Moro 40 éve dolgozik a Mazdánál, 2004 és 2008 között ő vezette a Mazda európai üzletágát. 2016-ban a Mazda Motor of America vezérigazgatójává nevezték ki.

A változás a vezetőségben azért történik, mert a Mazda igyekszik villamosítani portfólióját. Az autógyártó novemberben 11 milliárd dolláros beruházást jelentett be a villamosításba, és azt szeretné, ha 2030-ra globális eladásainak 25-40 százaléka elektromos meghajtású lenne. A beruházás 2026-tól vagy 2027-től az Egyesült Államokban történő EV-gyártásra is fordítható, így a Mazda EV-k az amerikai inflációcsökkentő törvény értelmében adójóváírásra jogosultak lesznek. Konkrét terveket azonban még nem jelentettek be.

A Mazda azonban továbbra is lazán közelít az elektrifikációhoz, és először egy új hibrid rendszer bevezetését tervezi. Tisztán elektromos autókat csak az évtized második felében kínálnak nagyobb számban. Az első új EV-modellek valamivel korábban, 2026-ban vagy 2027-ben kerülhetnek piacra – de a nagy offenzíva csak ezután következik.

„Friss szemeket akarunk a vállalatba hozni. Az egyik a nagy termékek sikeres bevezetése, ami a vállalat növekedési pályára állításának egyik fő hajtóereje lesz” – tette hozzá Masahiro Moro: „A második a vállalat egészére kiterjedő költségcsökkentési tevékenységek végrehajtása, beleértve az összes ellátási láncot és értékláncot, annak érdekében, hogy a jövőben tovább javítsuk a menedzsment hatékonyságát, és így az egész üzletmenetünket még robosztusabbá tegyük.”

Nem a Mazda az egyetlen japán autógyártó, amely a villamosítás felé vezető úton vezérigazgatót vált. A Toyota és a Subaru januárban, illetve márciusban jelentette be, hogy új felsővezetőket kap. A Toyota esetében Koji Sato, aki korábban a Lexus márka és a Gazoo Racing motorsport leányvállalat elnöke volt, 2023. április 1-jétől a Toyota új elnök-vezérigazgatója lesz, és Akio Toyodát váltja ebben a pozícióban. Atsushi Osaki pedig a Subaru jelenlegi vezérigazgatóját, Tomomi Nakamurát váltja júniusban.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

The post A Mazda új vezérigazgatót nevezett ki Masahiro Moro személyében appeared first on E-mob magazin.

]]>
A VW és a BMW csatlakozik az árháborúhoz Kínában https://e-mob.hu/2023/03/13/a-vw-es-a-bmw-csatlakozik-az-arhaboruhoz-kinaban/ Mon, 13 Mar 2023 20:37:37 +0000 https://e-mob.hu/?p=5297 A Volkswagen és a BMW jelentősen csökkentette elektromos járművei árát Kínában. Ez azután történt, hogy számos autógyártó elkezdte olcsóbban kínálni elektromos autóit, hogy növelje az eladásokat és csökkentse a készleteket az országban. A Volkwagen FAW-Volkswagen és SAIC Volkswagen vegyesvállalatai akár 40 000 jüannal (5 796 dollárral) is csökkentik ID. modelljeik árát Kínában. Utóbbi esetében az […]

The post A VW és a BMW csatlakozik az árháborúhoz Kínában appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Volkswagen és a BMW jelentősen csökkentette elektromos járművei árát Kínában. Ez azután történt, hogy számos autógyártó elkezdte olcsóbban kínálni elektromos autóit, hogy növelje az eladásokat és csökkentse a készleteket az országban.

A Volkwagen FAW-Volkswagen és SAIC Volkswagen vegyesvállalatai akár 40 000 jüannal (5 796 dollárral) is csökkentik ID. modelljeik árát Kínában. Utóbbi esetében az ID.4 X, ID.6 X és ID.3 modell árai akár 30 000 jüannal (4350 dollár) is csökkentek, de a vásárlók állítólag egyéb, akár 10 000 jüan (1449 dollár) értékű kedvezményeket is kaphatnak a márkakereskedésekben – írja a CnEVPost kínai médium.

Az ok egyszerű: az eladások visszaestek. A FAW-Volkswagen állítólag 9572 darabbal kevesebbet adott el január-februárban, mint tavaly. Ez 8,3 százalékos visszaesést jelent.

Az ajánlat mindkét esetben csak korlátozott ideig érvényes, bár a végdátumot még nem közölték.

A BMW még lejjebb tornázza az árakat, és 100 000 jüant (kb. 14 500 dollárnak megfelelő összeget) levesz az i3-as eladási árából. Az autógyártó állítólag nehezen tudta eladni teljesen elektromos autóját Kínában. Még a hivatalos árcsökkentés előtt az ottani BMW-kereskedők a 3-as sorozatú szedán elektromos változatát, amelynek semmi köze az Európában forgalmazott i3-ashoz, akár 30 százalékkal a listaár alatt kínálták.

A VW és a BMW a legutóbbi gyártók, amelyek a jelek szerint reagáltak a Tesla által januárban kezdeményezett árcsökkentési hullámra, amikor a Model Y árai 29 000 és 48 000 jüan között csökkentek, a hajtási opciótól függően. Kínában többek között a Xpeng is követte a példát, akárcsak a Nissan, a Ford és a Toyota.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

The post A VW és a BMW csatlakozik az árháborúhoz Kínában appeared first on E-mob magazin.

]]>
A pletykák szerint az LG és a Panasonic szállítja a Tesla 4680-as akkumulátorcelláit https://e-mob.hu/2023/03/13/a-pletykak-szerint-az-lg-es-a-panasonic-szallitja-a-tesla-4680-as-akkumulatorcellait/ Mon, 13 Mar 2023 20:30:10 +0000 https://e-mob.hu/?p=5294 Egy ügynökségi jelentés szerint a Panasonic és az LG Energy Solution szállítja a 4680 cellát a Tesla Cybertruck számára. Úgy tűnik, ez eredetileg nem volt tervben. A Tesla állítólag még nem érte el a megcélzott energiasűrűséget az első generációs 4680-as saját celláival. Erről a Reuters számolt be bennfentesekre hivatkozva. A Tesla az anódot szárazon tudta […]

The post A pletykák szerint az LG és a Panasonic szállítja a Tesla 4680-as akkumulátorcelláit appeared first on E-mob magazin.

]]>
Egy ügynökségi jelentés szerint a Panasonic és az LG Energy Solution szállítja a 4680 cellát a Tesla Cybertruck számára. Úgy tűnik, ez eredetileg nem volt tervben. A Tesla állítólag még nem érte el a megcélzott energiasűrűséget az első generációs 4680-as saját celláival.

Erről a Reuters számolt be bennfentesekre hivatkozva. A Tesla az anódot szárazon tudta bevonni, de a katód szárazon történő bevonásával még mindig problémákkal küszködik, mondják. És: A Tesla azt tervezi, hogy a 4680-as cellák következő generációjában (46 milliméter átmérőjű, 80 milliméter magas) több mint 90 százalékban nikkelt tartalmazó katódot használ majd. Ezt a célt hivatott szolgálni a nemrég megkötött üzlet a dél-koreai L&F akkumulátor-alapanyaggyártóval.

A Cybertruck várhatóan még 2023 vége előtt megkezdi a gyártást Texasban, amint azt a Tesla januárban megerősítette. A gyártó azonban még nem mutatta be az elektromos pickup sorozatgyártású változatát. Végleges árat sem neveztek még meg. A Tesla 2019 novemberében mutatta be a Cybertruckot, és azóta háromszor is elhalasztotta a gyártás megkezdését: Először 2021 végéről 2022 végére, majd 2023 elejére, legutóbb pedig 2023 közepétől „korai gyártásra”.

A Reuters szerint az akkumulátorcellák logisztikája járult hozzá ezekhez a késésekhez. A Tesla a 4680-as formátumú cellák saját gyártását Fremontban helyezi el, a későbbiekben Texasban, Kaliforniában, Nevadában és Berlinben épülő létesítményekkel. December végén a Fremontban működő vállalat közölte, hogy egy hét alatt 868 ezer cellát gyártott, ami körülbelül 1000 elektromos autóhoz elegendő. A gyártó a 4680 kerek cellát például a Model Y-ba építi be, amely a texasi Giga Texasban készül. A 4680-as alapú szerkezeti akkumulátorcsomaggal ellátott modellel párhuzamosan azonban továbbra is Austinban készülnek majd a hagyományos akkumulátorcsomaggal és 2170 cellával ellátott Model Y változatok – mivel a 4680-as gyártás nem elegendő a jármű gyártósorának megtöltéséhez.

A nagyobb 4680-as cellákat később a Tesla Semi elektromos teherautóban és a hamarosan megjelenő Roadster 2-ben is felhasználják majd. Ezeknek a modelleknek a gyártásához fontos lesz, hogy a Tesla milyen gyorsan tudja skálázni a saját 4680-as cellagyártását. A Reuters bennfentesekre hivatkozva arról számol be, hogy a gyártó most a beszállítókon, a Panasonicon és az LGES-en keresztül biztosítja magát – bár a 2020-as cellatervek bemutatása óta egyértelmű volt, hogy a 4680-as cellákat is beszállítóktól szerzik be -, bár továbbra is nyitott maradt.A Tesla egyelőre nem közölt részleteket a Cybertruck akkumulátoráról. A hírügynökség most arról számol be, hogy kifejezetten a Cybertruck számára a Panasonic és az LGES gyáraiból származó 4680-as cellák szállítását tervezik. A beszállítóknak azonban időbe telik, amíg a gyártást felfuttatják – teszik hozzá.

A Tesla akkumulátoros partnere, a Panasonic jelenleg Japánban egy kísérleti gyártósoron gyárt 4680-as cellákat, és már le is szállította az első mintacellákat a Teslának. A sorozatgyártás Észak-Amerikában is zajlik majd – feltehetően egy új kansasi üzemben, amely csak 2025 márciusában készül el, vagy egy hivatalosan még meg nem erősített oklahomai projektben. A Reuters azt írja, hogy a Panasonic azonban már a jelenlegi, 2024 márciusában véget érő pénzügyi év során megkezdi a sorozatgyártást. Ehhez tökéletesen illik, hogy a japán kísérleti üzemben két további gyártósor épül, amelyek a tervek szerint 2023 áprilisától üzemelnek.

Az LG Energy Solution bejelentette, hogy a dél-koreai Ochang üzemében 2022 közepén egy új, 4680 darabos kerek cellák gyártására alkalmas gyártósor építését tervezi. A vonal éves termelési kapacitása 9 GWh lesz – és már akkor is voltak olyan jelek, hogy az LGES a jelek szerint a Tesla számára fog ott termelni. Az akkori állás szerint az Ochangban a 4680 cella gyártása 2023 második felében kezdődött volna meg. azóta sem tudni, hogy ez milyen mennyiségben fog megtörténni.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

The post A pletykák szerint az LG és a Panasonic szállítja a Tesla 4680-as akkumulátorcelláit appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Subarunak új vezérigazgatója lesz https://e-mob.hu/2023/03/06/a-subarunak-uj-vezerigazgatoja-lesz/ Mon, 06 Mar 2023 18:24:17 +0000 https://e-mob.hu/?p=5290 A japán autógyártó Subaru némi változást hajt végre a vezetőségben. Atsushi Osaki 2023 júniusában váltja a Subaru jelenlegi vezérigazgatóját, Tomomi Nakamurát. Az autógyártó szerint a változás a vezetőségben azért történik, mert a Subaru az elektromossá válás felé halad. „Mi a Subarunál úgy akarjuk túlélni a villamosítás korát, hogy fürgék vagyunk. Különböző rendszereket fogunk bevezetni, miközben […]

The post A Subarunak új vezérigazgatója lesz appeared first on E-mob magazin.

]]>
A japán autógyártó Subaru némi változást hajt végre a vezetőségben. Atsushi Osaki 2023 júniusában váltja a Subaru jelenlegi vezérigazgatóját, Tomomi Nakamurát. Az autógyártó szerint a változás a vezetőségben azért történik, mert a Subaru az elektromossá válás felé halad.

„Mi a Subarunál úgy akarjuk túlélni a villamosítás korát, hogy fürgék vagyunk. Különböző rendszereket fogunk bevezetni, miközben a rugalmasságra és a terjeszkedésre összpontosítunk” – mondta Atsushi Osaki új vezérigazgató egy sajtótájékoztatón. Osaki 1988 óta dolgozik a Subarunál (korábban Fuji Heavy Industries). Az elmúlt években számos minőségügyi vezetői pozíciót töltött be. Legutóbb a gyártási részleg igazgatója és ügyvezető alelnöke volt.

A Subaru saját sajtóközleménye csak a vezérigazgató-váltást jelenti be, arra hivatkozva, hogy a vállalat a 2018-ban megfogalmazott középtávú vezetési jövőkép ötéves megvalósítási időszakának lezárulta után új vezetési jövőképet kíván kidolgozni. Vannak azonban utalások a Subaru Osaki alatti irányvonalára vonatkozóan. Az NHK japán műsorszolgáltató vállalat szerint a Subaru egy sintomasdelsida.org új, elektromos autók gyártására szolgáló gyár építését tervezi a japán Gunma prefektúrában, amely 2027-ben kezdi meg működését.

Az év elején a Toyota is bejelentette, hogy április 1-jei hatállyal váltás lesz a vezérigazgatói poszton. A Toyota és a Subaru jelenleg gyakorlatilag azonos elektromos ikerautókat kínál, a bZ4X-et és a Solterrát – a Toyota 20 százalékos részesedéssel is rendelkezik a Subaruban.

The post A Subarunak új vezérigazgatója lesz appeared first on E-mob magazin.

]]>
A Geely új almárkát indít a prémium EV-k gyártására https://e-mob.hu/2023/02/26/a-geely-uj-almarkat-indit-a-premium-ev-k-gyartasara/ Sat, 25 Feb 2023 22:59:59 +0000 https://e-mob.hu/?p=5283 A következő két évben a Geely hét új prémium elektromos autót tervez piacra dobni új almárkája, a Galaxy alatt. Ebbe négy nagy hatótávolságú hibrid és három akkumulátoros-elektromos jármű is beletartozik. Az első három modell még az év vége előtt megjelenik. Az első a Geely Galaxy L7 SUV, egy plug-in hibrid. Végsebessége 200 km/óra, és 7,5 […]

The post A Geely új almárkát indít a prémium EV-k gyártására appeared first on E-mob magazin.

]]>
A következő két évben a Geely hét új prémium elektromos autót tervez piacra dobni új almárkája, a Galaxy alatt. Ebbe négy nagy hatótávolságú hibrid és három akkumulátoros-elektromos jármű is beletartozik. Az első három modell még az év vége előtt megjelenik.

Az első a Geely Galaxy L7 SUV, egy plug-in hibrid. Végsebessége 200 km/óra, és 7,5 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára. Fogyasztása a tesztek szerint 5,23 liter 100 kilométerenként. Az előértékesítés már megkezdődött, a kiszállítások pedig az év második felében kezdődnek.

Az L6 PHEV szedán hamarosan követi, a kiszállítások 2023 harmadik negyedévére várhatóak. Az első tiszta EV, az E8 a negyedik negyedévben kerül piacra. Már vannak olyan találgatások, hogy ez utóbbi lehet a korábban bejelentett Galaxy Light koncepció. A Geely azonban nem árult el részleteket, mondván, hogy a műszaki részletek a bevezetéshez közelebbi időpontban következnek.

Az új Geely sorozatnak két modellcsaládja lesz: az L a plug-in hibrideket, az E pedig a tisztán elektromos autókat jelenti majd. A PHEV-ek a Geely és a Volvo E-CMA platformjára épülnek, míg a tisztán elektromos autók a vállalat SEA platformján foglalnak majd helyet.

Minden plug-in modell a Geely NordThos 8848-as hajtásláncát használja majd. A vállalat legújabb generációs dedikált hibrid motorjának hőteljesítménye 44,26 százalékos. A hajtáslánc az iparág első prediktív energiagazdálkodási rendszerét is használja, amely a korábbi hibrid motorokhoz képest akár 15 százalékkal is javítja az üzemanyag-hatékonyságot.

A Galaxy sorozat lesz az első, amely a Geely Aegis akkumulátor-biztonsági rendszerét is alkalmazza, amely közvetlen ütközéskor védi a pakkot, és megelőzi a hőmérsékleti túlterhelést.

The post A Geely új almárkát indít a prémium EV-k gyártására appeared first on E-mob magazin.

]]>