Exkluzív fotókat kapott az amerikai Electrek villanyautós szakoldal a Tesla érkező CCS adapterjéről. A lap egy meg nem nevezett, a Teslához közel álló személytől kaphatta a képeket, amik bizonyára valósak, hisz maga az Electrek is szoros kapcsolatot ápol az amerikai gyártóval.

A Tesla tavaly jelentette be, hogy a CHAdeMO adapterjük után egy CCS átalakítót is elkezdenek gyártani a villanyautóikhoz. Mindez annak hatására, hogy a Tesla Model 3 európai változata már CCS csatlakozóval került a piacra. Az adapterrel tehát a Model S és Model X tulajdonosokat célozzák meg.

Számukra egyébként nagy segítség lehet ez a kütyü, hisz így megnyílnak a CCS villámtöltő oszlopok adta töltési lehetőségek.

Fontos megjegyezni, hogy míg sok korábban gyártott Tesla számára továbbra is ingyenes a Supercharger töltőhálózat használata, a nyilvános CCS oszlopok többségénél már fizetniük kell a töltésért.

A pontos specifikációkról egyelőre hallgatnak a Teslánál, de egy korábbi kiszivárgásból kiderült, hogy akár 120 kW feletti csúcsteljesítménnyel is tölthetők lesznek az autók az adapteren keresztül. Ezt még akkor tudtuk meg, amikor a gyártónál a Supercharger V2 120 kW-ja volt a csúcs. Azóta megjelent a töltők V3-as változata, 250 kW-os csúcsteljesítménnyel – amelyet egyelőre csak a Model 3-ak tudnak kihasználni -, illetve 140-re emelték a V2 maximális teljesítményét.

Előző cikkA Toyota nyilvánossá teszi szabadalmait, hogy megmentse a hibridet, de mind hiába
Következő cikkHihetetlen iramban épül a Tesla Gigafactory 3