A Ford szerint az elektromos Mustang-ihlette SUV felveszi a versenyt a Tesla Model Y-nal

A Ford azt is hozzáteszi, esélyes, hogy a két jármű egyszerre kerül piacra.

0
179

A Ford első kifejezetten elektromos autója, amely egy Mustang-ihlette plug-in crossover, a nemrég bemutatott Tesla Model Y-nal hivatott versenyre kelni.


A Ford a Model Y bemutatása előtti percekben tweetelt egyet, amelyben mindössze ennyi állt: „Hold your horses” azaz „lassan a testtel”. Az eredetiben lovakra való utalással a nemsokára érkező Mustang által inspirált CUV-t említette így meg a vállalat. A tweet időzítése tökéletes volt, mivel pontosan a Model Y nagyszabású felfedésével egy időben került közzétételre.


Most már biztosan tudjuk, hogy a tweet a Teslának szólt. A Ford amerikai kontinensért felelős elnöke, Joe Hinrichs elmondta, hogy a Mustang-ihlette elektromos jármű körülbelül akkor fog a bemutatótermekbe kerülni, amikor a Tesla Model Y.


„A vállalat gyors iramban dolgozik a korábban Mustang által inspirált teljesen elektromos SUV-ként leírt jármű létrehozásán, ami jövőre kerülhet a bemutatótermekbe, körülbelül akkor, amikor a Tesla elkezdi szállítani az első Model Y SUV-ját.”


Így hát mindkét jármű a következő év végén érkezik meg. A Model Y ára 39 ezer dollártól (majd csak később lesz elérhető) 60 ezerig terjed. Egyelőre az elektromos Ford ára kapcsán még nincs információ.


Amit viszont tudunk, hogy a Ford elektromos járműve teljesítményorientált lesz, és egy töltéssel csaknem 500 kilométert lesz képes megtenni. Ezen túl azonban még az elektromos autó nevét sem hozta nyilvánosságra a Ford, azon kívül, hogy nem Mach 1-nek fogják hívni, amire korábban utalt a vállalat. E-modell viszont lehetne a neve.


Mivel a Ford eddig nem nagyon jeleskedett az elektromos autók területén, így érdekes hallani, hogy a Tesla kihívójaként utalnak magukra. 2020 lehet az az év, amikor az elektromos autógyártónak komoly konkurenciával kell szembe néznie a hazai piacon.