A Tesla tovább növelte az amúgy is gyors iramban növekedő Model 3 eladási számait Norvégiában, melynek során március első 20 napja alatt több mint 2500 új regisztrációt könyvelhetett el! A Model S/Model X-el együtt pedig a Tesla regisztrációk meghaladják a 2800-at is.


Az elektromos járművek korábbi legjobb eredménye 2172 autó volt, amit a Nissan LEAF ért el 2018 márciusában, amikor a Nissan megkezdte a második generációs verzió forgalmazását Európában.
Most viszont az új rekorder a Model 3, és mivel még 11 nap vissza van a hónapból, nagy az esély arra, hogy akár a 3000 regisztrációt is sikerül meghaladni, sőt talán a 3500-at is.


Ezeknek a meggyőző eredményeknek köszönhetően a várakozások szerint a Tesla lesz az egyik legnépszerűbb autómárka, de erre még április elején visszatérünk.


Mindezzel együtt az is látszik, hogy annak ellenére, hogy más típusú elektromos autók annyira nem kelendőek (a Nissan LEAF regisztrációi 20 nap alatt 450-nél járnak), a március új rekordot állíthat be Norvégiában.

Előző cikkA Ford szerint az elektromos Mustang-ihlette SUV felveszi a versenyt a Tesla Model Y-nal
Következő cikk15 ezren érdeklődnek a Honda elektromos prototípusa iránt