Még nem kevesebbet, mint három évet kell várnunk az Infiniti első tisztán elektromos modelljére, amely csak a kínai piacon indul majd első útjára – derült ki a márka legfrissebb közleményéből. Az Infiniti villanyosa egy sportszedán formájában válik valósággá, néhány elképzelést pedig hamarosan bemutatnak majd a Sanghaji Autószalonon, ahol először mutatja magát a nyilvánosság előtt a Qs Inspiration tanulmányautójuk.

This image has an empty alt attribute; its file name is INFINITI_to_reveal_Qs_Inspiration_at_Auto_Shanghai_2019-1024x409.jpg

 

 

Az Infiniti korábban már többször is jelentette, hogy a Nissannal együtt hisznek az elektromos jövőben, és 2021 után már csak tisztán elektromos és hibrid modelleket mutatnának be. Ehhez első sorban egy moduláris alvázra lesz szükségük, amely mind a hibrid, mind pedig az elektromos autók számára megfelelő és költséghatékony alapként szolgálhat majd. A 2021-ben Kínába érkező szedán vélhetően már egy külön erre a célra fejlesztett platformra épül majd, és ha minden jól megy, a Nissan és a Renault is hasznát veszi majd ugyanennek a villanyautós alváznak.

Az Infiniti szakemberei bizonyára a Qs Inspiration leleplezésénél beszélnek majd bővebben az irányokról, ám a Reuters-nek sikerült néhány szót kihúznia Karim Habibból, a gyártó dizájnért felelős elnökéből. Mint kiderült, az Infinitinél igyekeznek majd a lehető legjobban kihasználni a hagyományos hajtás hiányából fakadóan felszabadult helyet,

„Lapos lesz a padló, és amennyiben utas vagy, akár keresztbe is teheted a lábaid, vagy kinyújthatod őket” – mondta Karim Habib.

Mindeközben komoly átcsoportosítások folynak az Infiniti háza táján, amely következtében itt Európában nem igazán számíthatunk elektromos modellekre a márkától. A japánok ugyanis márciusban jelentették, hogy gyorsabban növekvő észak-amerikai és kínai piacra kezdenek inkább fókuszálni, Európából pedig 2020-ra hivatalosan kivonulnak.

Előző cikkKiderült mennyi lesz az Audi E-Tron hatótávolsága
Következő cikkElektromos postakocsik Ausztriában és Svájcban 2030-ra