A Tesla az egész tegnapi napot az önvezető rendszerének szentelte a Palo Altói központjában. Az amerikai autógyártó ugyanis egy „önvezető rendszeres napot” tartott, amelyen többek között bemutatták az Autopilot új hardverének a képességeit is.

Beszéltek arról, hogy az Autopilot harmadik generációs hardverével érkező új feldolgozóegységük mennyivel jobb és hatékonyabb a korábbi Nvidia által szállított számítógépnél, és bemutatták, hogy mit tud az ezzel kiteljesedett rendszer a való életben.

Elon Musk is beszélt arról, hogy hol tartanak a fejlesztések. A gyártó főnöke azt ígérte, hogy az év végére már elkészülnek a teljes önvezetéshez szükséges programmal, ám kérdés, hogy a Tesla ezúttal képes lesz-e tartani a saját ütemét.

A prezentációk után a szerencsés megjelentek beülhettek egy Autopilot Hardware 3-mal szerelt Teslába, és kipróbálhatták a még fejlesztés alatt álló szoftvert. A Tesla pedig később egy videót is feltöltött a saját youtube csatornájára arról, hogy hogyan dolgozik a végleges hardverrel, de csak félkész programmal szerelt Model 3 tesztautójuk. Az eredmény lenyűgöző.

Előző cikkA Jaguar egy új elektromos autón dolgozik
Következő cikkÚj vezérigazgató a Lucid élén