Körülbelül hétezren foglaltak le Audi E-Tront Norvégiában tavalyi bemutatása óta, de a teljesen elektromos SUV kiszállítása lassabban történik a vártnál, ami a nagy kereslet és a korlátozott alkatrész behozatal (pl. akkumulátor) miatt tapasztalható. Roar Lauvstad, egy foglalással rendelkező norvég leendő vásárló azt nyilatkozta a helyi médiának, hogy az Audi akár hat hónap extra várakozási időt is kilátásba helyezett az autóval kapcsolatban annak ellenére, hogy van aki, már megkapta az E-Tron-t az országban.

Az Audi kiszállítási rendszere úgy működik, hogy azok kapják meg azonnal az autót, akik egy bizonyos verziót foglaltak le az E-Tronból. Norvégiában az alapár 74 ezer dollárnyi norvég korona körül mozog, de a kérdéses verzió, az Audi E-Tron 55 Advanced Plus, körülbelül 95 ezer dollárba kerül. Lauvstad szerint az Audi így arra kényszeríti a hozzá hasonlókat, hogy vagy válassza a drágábbik verziót, vagy várjon fél évet arra a modellre, amit eredetileg szeretett volna. Lauvstad le akarta mondai a rendelését, ám nem sikerült neki. Azt az információt kapta, hogy a lemondás mellett is a vásárlás díjának 8%-át ki kell fizetnie.

Különféle hírek röppennek fel az Audi E-Tron-t érintő késedelmekről. A Brussels Times például azt hozta nyilvánosságra, hogy az autó gyártása mindössze napi 6 órában történik a német autógyártó telephelyein, valamint az elektromos motorokat összeállító győri Audi üzem is meg van csúszva, ami főleg az év eleji sztrájknak köszönhető.

Érdekes, hogy amíg az Audi beleíratta apró betűvel a foglalási szerződésbe a lemondási büntetést, addig például a Tesla esetében minden komolyabb probléma nélkül le lehet mondani a rendelést.

Előző cikkBemutatjuk a Volkswagen új elektromos autóit – II. rész
Következő cikkA Tesla Model 3 mostantól vonóhoroggal is megvásárolható Európában