Elon Musk egy podcast során beszélt az autóról, melynek korábbi, ám jóval szerényebb képességekkel rendelkező verziója a kaliforniai autógyártó első autója volt. A nemsokára érkező és teljesen új Tesla Roadster minden tekintetben verni fogja a vetélytárs hiperautókat, a McLarentől kezdve a Ferrari-ig. Musk azt is elárulta, hogy évente valószínűleg csak tízezer darab fog készülni.

Az igazgató szerint semmilyen jelenleg elérhető autó sem fogja tudni megközelíteni a Roadstert. Ez a kijelentés a teljesítmény minden szempontjára igaz:

„A Roadster olyanokat fog tudni ami már kicsit igazságtalan lesz a többi autóval szemben.”

Ehhez még azt is hozzátette, hogy a Roadster fényévekkel lesz jobb az azt követő legjobb benzines sportautónál.

Musk azt mondta, hogy az autó fejlesztése a legnagyobb titokban történik egy nem közölt helyszínen, ahol különféle meghajtás-rendszereket próbálnak ki és tesztelnek a Roadsterrel.

A Roadster specifikációi:

  • 0-100 km/h 1,9 másodperc alatt (ez azt jelenti, hogy a világ leggyorsabb tömeggyártott autója lesz)
  • több, mint 400 km/h-s végsebesség
  • 1000 km-es hatótávolság autópályán
  • összkerékhajtás
  • 200 kWh-s akkumulátor csomag

Csak összehasonlításképpen a Bugatti Chiron és a Dodge Demon 2,3 másodperc, a Porsche 918 Spyder pedig 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra. Ez már tisztán a versenyautó kategória.

A megújult Tesla Roadster természetesen a felsőbb árkategóriában lesz megtalálható, 200 ezer dolláros ára jól tükrözi a benne rejlő teljesítményi potenciált. A hiperautó várhatóan 2020-ban lesz elérhető.

Előző cikkMusk szerint a Model Y hatótávolsága csak 8-10%-al lesz kevesebb, mint a Model 3-é
Következő cikk2019 áprilisában az Európában eladott plug-in elektromos autók száma 30%-al növekedett