A Tesla végre hivatalosan megnyitotta az első V3-as Superchargerének kapuit. Ezzel bárki számára elérhetővé válnak az eddigi legcombosabb Tesla-töltők, amelyek a csúcsteljesítményük leadásakor akár 250 kW-tal is tölthetik az autók akkumulátorjait.

Az amerikai gyártó még márciusban leplezte le az új, vékonyabb, folyadékhűtéses kábelekkel szerelt oszlopokat. Akkor a Tesla szolgálatba állított néhány V3-as oszlopot a fremont-i gyáruk mellett, ám ezek csak néhány Model 3 számára voltak elérhetők akkor. Jelenleg nyolc V3-as oszlop áll a gyár előtt, amelyeket a tegnapi naptól kezdve bárki szabadon használhat, azaz vége a tesztfázisnak.

This image has an empty alt attribute; its file name is Screen-Shot-2019-06-07-at-2.24.42-PM-1024x766.jpg

 

Az új oszlopokon egy Long Range Model 3 negyed óra alatt akár közel 300 kilométernyi áramot is fel tud venni, míg a csúcsteljesítményt nem támogató Model S-ek és X-ek 210 illetve 185 kilométernyi hatótávot nyernek ugyanennyi idő alatt.

Mindez nem csak az erősebb töltőknek köszönhető, hanem például a Tesla újonnan bevezetett on-route battery warmup funkciójának, amely a töltőhöz érkezés idejére a megfelelő hőfokra fűti vagy hűti az akkumulátort.

A V3-as oszlopok másik hatalmas előnye, hogy a V2-esekkel szemben ezesetben már nem számít, ha egy másik autó is tölt ugyanarról az oszlopról, hiszen azesetben a két Tesla nem osztozik a töltésen. Akár két Model 3-as egyidejű 250 kW-os töltése is megvalósítható a V3-as Superchargereknél.

Előző cikkA Toyota és a Subaru közösen fejleszt
Következő cikkMegkezdi a V3-as Superchargerek telepítését a Tesla