A Tesla már több mint 1500 Supercharger töltőállomást húzott fel világszerte, összesen több mint 13 300 szolgálatba állított töltőoszloppal. Észak-Amerikában már több mint 700 állomás várja a Teslákat, míg Európában és a Közelkeleten 450 feletti, míg Ázsiában 350 feletti a Supercharger állomások száma.

Elon Musk, az amerikai autógyártó igazgatója a néhány napja elárulta, hogy már folynak az új, V3-as töltőállomások telepítései. A 250 kW-os csúcsteljesítménnyel bíró oszlopok kihelyezését pedig nem csak az Egyesült Államokban, hanem már világszerte megkezdték.

A helyválasztásban a fő szempontjuk, hogy olyan helyre telepítsék az új, szupergyors töltőoszlopokat, ahol valóban szükség van rájuk. Főként forgalmas utak mellett épülnek majd ki az első V3-as Superchargerek, illetve a magas kihasználtságú első generációs állomásokat újítják V3-assá az elsők között.

A V3-as töltők 250 kW-os csúcsteljesítménye új szintre lépteti a Teslát. A gyártó szerint az eddigi leghatékonyabb és legfrissebb modelljük, a Model 3 akár 120 kilométerre elegendő áramot is felvehet egy ilyen oszlopnál 5 perc leforgása alatt. A Model S és Model X villanyautók legmagasabb töltési teljesítménye 200 kW lesz az új oszlopoknál.

Előző cikkMegnyitotta az első publikus V3-as Superchargert a Tesla
Következő cikkTényleg jön az elektromos Toyota?