Újra ingyenes a Supercharger töltés a Model S és a Model X számára

Az új Tesla Model S és Model X autók megint ingyen tölthetnek a Supercharger töltőállomásokon, max. 150 kW-al.

0
243

Ha valaki megnézi a Tesla online design stúdióját, azt láthatja, hogy az új Model S-ekhez és Model X-ekhez megint ingyenes és korlátlan Supercharging töltést adnak – világszerte.

Ez a visszatérő funkció azt jelenti, hogy az új vásárlók ingyenesen használhatják a Supercharger hálózatot hosszabb utak megtétele során, amit például a Model 3 vásárlói nem tehetnek meg.

Az ingyenes töltést korábban az S és X modellek esetében alapjáraton volt elérhető, azonban a Tesla ezt visszavonta, és azóta időről időre előveszi promóciós célokkal.

Elon Musk 2018-ban azt nyilatkozta az ingyenes töltésről, hogy:

  • nagy mennyiségű gyártás mellett nem igazán fenntartható,
  • nem hozza a tőle várd eredményeket,
  • valószínűleg már korábban vissza kellett volna vonni.

Valószínűleg most azért találkozunk újra a funkcióval, mert a Model S és Model X eladási számai csökkenőben vannak, amin sem a jelentős frissítések, sem a kedvezőbb árazás nem tudod segíteni.

A Teslának javítania kéne az S és X eladási számain legalább addig, amíg meg nem érkezik a Model Y, amely a Model 3-al együtt képes lehet annyi megrendelést és bevételt hozni, hogy végre komolyabban is fel lehessen fejleszteni az S és X modelleket.

Jelenleg a Model S/X akkumulátorok max. 150 kW-os töltést tesznek lehetővé (amíg a Model 3 esetében ez a szám 250 kW). Szóval a Supercharger töltés lassú, de legalább ingyenes lesz.

Az ingyenes töltést csak az érvényes tulajdonjog alatt biztosítják, azaz ha az autót továbbadják, akkor a következő tulajnak már fizetnie kell a töltésért.