A hivatalos bemutató felvezetéseként a Porsche látványosabbnál látványosabb demonstrációkkal csinál hírverést az első tisztán elektromos autójának. A legutóbbi akció során egy 0-90-0 mérföld/órás gyorsulást mutat be 10 másodperc alatt egy repülőgép anyahajón.

A USS Hornet adott otthon az új tesztnek, amely ugyanaz a hajó, amelyik felszedte az Apollo 11 és Apollo 12 űrhajók holdról érkező asztronautáit is. A teszt során a mindössze 265 méter hosszú fedélzeten a Taycan először felgyorsul 0-ról 90 mérföld/órára (145 km/h), majd fékez és megáll. A sofőr Shea Holbrook, hivatásos autóversenyző volt, akinek mindez 10,17 másodperc alatt sikerült, és 128 méter után kezdte meg a fékezést.

Az akcióról készült videó is megtekinthető:

Stefan Weckbach, a Porsche Taycanért felelős alelnöke így nyilatkozott a tesztről:

„Noha ez nem egy szokványos mutató, amit a Taycan teljesítményének mérésére használunk, jól demonstrálja az autóban rejlő erőt, aminek fejlesztése már a legvégső szakaszban van. A Taycan nehéz, egyenetlen felszínen való stabilitása, gyorsulása és fékezési ereje rendkívül meggyőző volt.”

A Porsche Taycan tulajdonosok ennél még jobb gyorsulási időt tudnak majd menni, mivel a repülőgép anyahajó a már említett egyenetlen felszínnel rendelkezik.

Shea Holbrook pedig így kommentálta az akciót:

„Annak ellenére, hogy ez kívülről nem látszik, a fedélzet elég hepehupás. Emellett pedig szándékosan az óceán felé való gyorsulás egy teljesen új élmény volt a számomra, de a Taycan kellő önbizalmat adott ehhez. Igazán stabilan viselkedett a gyorsulás, és ami még fontosabb, a fékezés során is. A kocsi pontosan azt csinálta, amit kértem tőle. Csak miután megnéztem a felvételt, akkor szembesültem vele, hogy mi is történt pontosan.”

A 100 km/h-ra való gyorsulást a Porsche amúgy ennél sokkal gyorsabban, kevesebb, mint 3,5 másodperc alatt teszi meg.

A Porsche Taycan a mai nap, 2019. szeptember 4.-én fog bemutatkozni.

Előző cikkA Flixbus üzemanyagcellás buszokat tesztel
Következő cikkA vegán Model 3 mostantól egy létező kifejezés