A Porsche bejelentette, hogy a Porsche Destination Charging névre keresztelt töltőhálózatát 900 új helyszínnel kívánják bővíteni év végéig. Ez jelenleg 1035 töltőállomást tartalmaz, 20 országban.

A Porsche Taycan és plug-in hybrid tulajdonosok ingyen használhatják ezeket az állomásokat. A Porsche ezeket az állomásokat hotelekhez, repterekhez, múzeumokhoz, bevásárlóközpontokhoz és egyéb nagyobb épületek közelébe telepíti, a Tesla töltőhálózathoz hasonlóan.

Ez a program mindenhol elérhető lesz, ahol a Porsche elektromos és plug-in hybrid modelljei elérhetőek hivatalosan. Európán belül ez Németországot, Spanyolország, a Benelux országokat és néhány kelet-európai országot jelent. Brazília az egyik Európán kívüli ország, ahol a partnerek szintén meg fogják kapni a hardvert, ingyenesen. Ezzel egyidőben Európán belül minden Porsche márkakereskedésnél megtalálhatóak lesznek a 800 voltos töltőállomások.

Ezen kívül a Porsche tulajdonosok egy alkalmazás-alapú szolgáltatást is használhatnak, melynek neve Porsche Charging Service. A vállalat január végén jelentette be, hogy több, mint 100 000 AC és DC töltő válik elérhetővé, 10 országban. Ez azt jelenti, hogy a Porsche megduplázta ezen számot 1 év alatt, hiszen tavaly februárban még „csak” 49 000 töltő volt elérhető.

Előző cikkE-mobilitási boom Ukrajnában
Következő cikkAmíg a BKV selejtezett CNG-s buszokból dízelt kendácsol…