A Volkswagen egy három éves partnerséget kötött a brit energetikai vállalattal, a Centrica-val. Ennek értelmében együtt dolgoznak majd otthoni töltőállomásokon és különböző szolgáltatásokon az elektromos Volkswagen tulajoknak. Ezeket a Volkswagen leányvállalata, az Elli, valamint a Centrica alá tartozó British Gas fogja megvalósítani.

A megállapodás mindenképp segítené a Volkswagen-t az eladásokban, hiszen a vásárlók olcsóbban tudnák tölteni az autójukat pl. éjszaka. A töltőket a British Gas fogja felszerelni, valamint a karbantartást vagy javítást is ők végeznék.

A töltőket az Elli gyártja majd, mely a Volkswagen legfőbb beszállítója a töltőegységek és különböző szolgáltatások kapcsán. Ez a British Gas-nak is egy remek lehetőség, hogy egy nagyon kompitív piacon további nyereséget szerezzen. A Centrica már egy évvel ezelőtt hasonló megállapodást kötött a Ford-dal az Egyesült Királyságban.

A Centrica az autógyártókkal és a flotta cégekkel is együttműküdik és egy teljes csomagot kínál, mely a töltő infrastruktúra kiépítéséből, az energia menedzsmentből, a finanszírozásból és az optimizációból áll.

Előző cikkAmíg a BKV selejtezett CNG-s buszokból dízelt kendácsol…
Következő cikk100 új Bozankaya troli érkezik Bukarestbe