Megtartja a legolcsóbb töltőszolgáltató címét a MOL

Reggeli cikkünkben mutattuk be Magyarország legnagyobb töltőhálózatát szolgáltató vállalatának, a MOL-nak nemrég megjelent innovatív alkalmazását, a MOL Plugee-t. Az alkalmazás bevezetésével párhuzamosan meghirdetett promócióban a felhasználók olcsón használhatták a villámtöltőket az alkalmazás segítségével. Ezt az akciót hosszabbította most meg a vállalat.

0

A 2020. július 1-jén megjelent MOL Plugee alkalmazás lehetővé tette, hogy az országszerte elérhető 41 darab MOL üzemeltetésében lévő villámtöltő kútkezelő segítsége nélkül, okostelefonról legyen kezelhető.

Az alkalmazás elterjedésének érdekében a vállalat a felhasználók örömére szeptember 1-ig egy akciót hirdetett, miszerint kedvezményesen 99 Ft/kWh tarifával vételezhetnek áramot villámtöltőn. Ezzel az árral a MOL vált a legolcsóbb töltőszolgáltatóvá Magyarországon.

Ma kiadott közleményükben a MOL bejelentette, hogy az eredetileg szeptember 1-ig meghirdetett programot meghosszabbítja november 1-ig, azaz még két hónapon át élvezhetjük az olcsó villámtöltés lehetőségét.

A MOL közleménye így szól:

Budapest, 2020. augusztus 1. – A MOL Plugee alkalmazás július 1. óta elérhető az elektromos töltők egyszerű és gyors használatára, amellyel a töltés kedvezményes árakon vehető igénybe. Az augusztus végéig tartó kedvezményes időszakot meghosszabbítja a MOL: az applikáción vagy a weben keresztül töltő regisztrált felhasználók 2020. november 1-ig egységesen 99 Ft/kWh-ért használhatják bármelyik MOL Plugee elektromos töltőt. 

A MOL az elektromos autó tulajdonosok körében végzett korábbi reprezentatív online felméréséből kiderült, hogy az e-autó tulajdonosok többsége a fogyasztás (kWh) alapú fizetési megoldást preferálja, de sokan választanák a kombinált kWh és percalapú fizetési megoldást is. Ezekre a felhasználói igényekre reagálva fejlesztette ki a MOL a MOL Plugee alkalmazását, amellyel a felvett energia mennyiségétől (Ft/kWh), a töltőtípustól (AC/DC), valamint kisebb részben a töltés időtartamától (Ft/perc) függően alakulnak a díjak. A MOL Plugee applikáció letölthető az App Store-ból és Google Play-ből. A szolgáltatásra történő regisztráció ingyenes. Az elektromos töltők használatának díjait tartalmazó részletes táblázat a MOL Plugee weboldalán (www.molplugee.hu) található.

„Az elmúlt két hónapban a felhasználók megkedvelték az appot, számos visszajelzést kaptunk. Ezért meghosszabbítjuk a kedvezményes időszakot, mert szeretnénk bátorítani a szolgáltatás használatát, amely jó alapot szolgáltat a további fejlesztésekhez is. A Plugee applikációt a felsorolt országok mindegyikében folyamatosan vezeti be a MOL, így az e-autósok egyetlen alkalmazással fogják tudni végigutazni egész Közép-Kelet Európát.” – mondta Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője.

A MOL jelenleg a régió 6 országában 104, Magyarországon pedig országszerte 41 töltőt üzemeltet, ezek száma hétről-hétre emelkedik. 2020 végére 200 töltőnk lesz a régióban – részben saját beruházásban, részben pedig a NEXT-E projekt részeként. Ezen felül a NEXT-E program többi konzorciumi partnere – az E.ON, a HEP, a Petrol, a BMW és a Nissan – is további töltőket telepít a régió hat országában (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia. Így összesen 252 elektromos töltő lesz a régióban, 70-80 km-re egymástól.

További információ a MOL Plugee-ról és a NEXT-E projektről: https://molplugee.hu/hu  és http://next-e.eu/.

Előző cikkHogy használható a legtöbb villámtöltő?
Következő cikkZöldül a magyar tömegközlekedés
Fischer András
Ötödik éve az elektromobilitás frontvonalában harcoló újságíró.