Most éri meg igazán elektromos Nissant tölteni

A Nissan jó ideje áll partneri viszonyban a hazai MOL-lal a NEXT-E konzorcium keretein belül. A két cég újabb területen erősítette meg együttműködését.

0

Az oldalon többször írtunk már a MOL villámtöltő-hálózatáról, amit MOL Plugee-nek neveznek. A töltőhálózatot rendre pozitív jelzőkkel írtuk le, nem is lehetne másképp. Az országban a legtöbb, már 67 villámtöltő-állomást üzemeltetnek, miközben kedvező árak mellett nyújtanak magas szintű szolgáltatásokat egy egészen okos mobiltelefonos alkalmazással megtámogatva.

Ahogy arról szintén beszámoltunk már, a MOL Magyarországon és a régióban legújabb villámtöltőit a NEXT-E projekt keretében telepítette, amely 252 villámtöltő létrehozására irányul a régióban. A hat országban működő projektben az E.ON mellett a MOL-nak fontos stratégiai partnere lett a Nissan is, akinek szintén fontos szerepe van az emobilitásban. A Tesla előtt ugyanis a Nissan volt az a gyártó, akinek sikerült az elektromos Leafből nagyobb számban (több mint félmilliót) értékesíteni, ráadásul töltőüzemeltetésben is van tapasztalata.

A villámtöltők telepítésére és üzemeltetésére irányuló konzorciumi partnerségen túl a MOL és a Nissan újabb területen koronázták meg együttműküdésüket. A Nissan tájékoztatása szerint ugyanis a Nissanosok 15% kedvezményben részesülnek 2021 végéig a magyarországi MOL töltők díjaiból.

A kedvezmény azt jelenti, hogy egyenáramú DC töltés esetében Nissan Leaf vagy e-NV200 tulajdonosoknak a kilowattóránkénti bruttó 139 Ft helyett mindösszesen 118,15 Ft-ot kell fizetniük, AC töltésnél pedig 99 Ft helyett 84,15 Ft-ot.

A kedvezmény igénybevételéhez a már általunk is bemutatott MOL Plugee alkalmazásra van szükség, ami elérhető a Google Play és Apple App Store áruházakban is díjmentesen. Az alkalmazás letöltését követően a regisztrációs folyamat keretében a tulajdonosoknak ki kell választaniuk a ,,Nissan EV 2021″ elnevezésű kedvezményes töltési csomagot, majd a felület megfelelő helyén a jármű alvázszámának megadásával kell validálni a jogosultságot. Az alvázszám ellenőrzése automatikusan történik, az autósoknak nincs szükségük semmilyen extra lépés elvégzésére.

Fontos feltétel, hogy egy alvázszám csupán egyszer regisztrálható. Nem érdemes tehát a rokon vagy a szomszéd Leafjének alvázszámát megadni, hiszen nem jutunk azzal előrébb. 

A MOL Plugee regisztrációval már rendelkező felhasználók esetében a folyamat kicsit bonyolultabb, hiszen bejelentkezést követően már nincs lehetőség a Nissan kedvezményes csomagjának kiválasztására. Ebben az esetben az üzemeltetővel fel kell venni a kapcsolatot az info@molplugee.hu e-mail címen keresztül. Az e-mailben meg kell adni a vevőkódot/szerződésszámot, valamint az autó alvázszámát.

A MOL Plugee töltői a minőséget leszámítva eddig is a legversenyképesebbnek számítottak a piacon, hiszen a második legtöbb töltőállomást üzemeltető NKM-nek a díjai jóval magasabbak a hozzávetőleges 150-160 Ft/kWh DC (100 Ft/perc, 40 kW alapján számolva) tarifával. Erre az előnyre erősített rá még jobban a MOL a Nissan együttműködésével. Minden más villanyautós pedig változatlanul bruttó 139 Ft/kWh áron tud töltést vételezni.

Előző cikkNorvégia ismét felülmúlta saját magát
Következő cikkEgyre zöldebb a magyar gépjárműállomány is