Átlépte az országhatárokat a MOL Plugee

A tudatos és folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a napokban egy roppant érdekes új funkcióval gazdagodik a MOL Plugee, amelynek köszönhetően a környező országokban is használható lesz a népszerű alkalmazás.

0

Eltelt közel egy év, mióta összehasonlítottuk azokat az okostelefon alapú alkalmazásokat, melyekkel indíthatók Magyarországon a villámtöltő berendezések. Az elérhető alkalmazások közül már akkor nagyon szimpatikusnak tűnt a MOL Plugee, ami nem csak könnyen kezelhető és okos, de hazánkban a legtöbb villámtöltő is a segítségével indítható el roppant egyszerűen. A MOL Plugee ugyanis az egyetlen alkalmazás, mellyel kezelhető az országban telepítésre került 77 MOL villámtöltő.

A MOL alternatív üzemanyagokért felelős üzletága a töltőberendezések folyamatos telepítése mellett az alkalmazás továbbfejlesztésével sem hagyott fel. Az elmúlt egy évben megjelent számos új funkció mellett a magyar óriás a tegnapi napon tett egy igazán izgalmas bejelentést.

A kiadott sajtóközlemény alapján a MOL népszerű villanyautós alkalmazása átlépi az országhatárokat, rövidesen Magyarország mellett öt további ország töltőit lehet használni a Plugee-val. A bevezetésre kerülő e-roaming szolgáltatás abszolút egyedülálló a magyar piacon.

Ütemezés szempontjából a vállalat ígéretei szerint 2021. júlis 5-től kezdődően Magyarország mellett először a Horvátországban, Szlovéniában és Romániában telepített töltők lesznek használhatóak, majd július 7-től a szlovák és cseh töltőberendezések is.

Az e-roaming szolgáltatás igénybe vételéhez sem külön előfizetés, regisztráció vagy nyilatkozat nem szükséges, mindösszesen iOS rendszerű készülékek esetében az App Store, Androidos okostelefonoknál pedig a Google Play alkalmazásáruházból szükséges frissíteni a MOL Plugee alkalmazást a funkció eléréséhez.

Előző cikkHatalmasat nőtt az eladott elektromos autók száma
Következő cikkElkezdett ketyegni az európai belső égésű járművek órája
Fischer András
Ötödik éve az elektromobilitás frontvonalában harcoló újságíró.