Zöldárammal működnek a MOL Plugee elektromos töltői

A MOL Plugee a teljes magyarországi töltőhálózatában kizárólag zöldáramból biztosítja az autók elektromos töltését, így egy átlagos autó egy töltéssel kb. 14 kg szén-dioxid kibocsátást takaríthat meg. A 100%-ban megújuló energiaforrásból, szél- és vízerőművekből származó villamos energia országszerte 81 e-töltőnél érhető el. A lépés összhangban van a MOL év elején frissített hosszú távú stratégiájával, amelyben még nagyobb fókuszt kaptak a fenntarthatósági célok.

0
Mol plugee töltő
Mol plugee töltő

A MOL továbbra is elkötelezett amellett, hogy a hagyományos, fosszilis üzemanyag alapú tevékenységét alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti modellé alakítsa át. Ennek megfelelően a vállalat célja, hogy 2030-ig 30 százalékkal csökkentse a csoportszintű szén-dioxid kibocsátását, és 2050-ig elérje a karbonsemlegességet.


A MOL 2012 óta van jelen az elektromobilitási piacon, Magyarországon 81, régiós szinten pedig 171 elektromos töltővel rendelkezik. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségét a töltők zöldárammal történő ellátásával pedig újabb szintre emelte. Immár a teljes magyarországi töltőhálózat teljes villamosenergia felhasználása megújuló energiatermelésből származik, és ezáltal annak előállítása nem jár sem CO2 kibocsátással, sem radioaktív hulladék keletkezésével. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által tanúsított zöld energiát a MOL szél- és vízerőművekben előállított energiából biztosítja.


Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője hozzátette: „a megújuló energiaforrásból származó villamos energia biztosításával újabb lehetőséget kínálunk az autósok számára, hogy csökkentsék karbonlábnyomukat. A zöldáram használatával ugyanis egy átlagos elektromos autó éves szinten jelentős, akár 2 tonna szén-dioxid kibocsátás megtakarítást is elérhet. A mostantól zöld energia bázisú elektromos autós szolgáltatásunk a világviszonylatban emelkedő villamos energia árak ellenére sem kerül többe a megszokotthoz képest.”    

 

FORRÁSMOL
Előző cikkJelentősen növelte az e-autók támogatottságát az üzemanyaghiány
Következő cikkTerjednek az akkumulátorokat cserélő állomások