Segítségért kiált a Tesla

Versenyt hirdet a Tesla fiatal mérnökök számára, mellyel nem csak a Tesla radarjaira lehet felkerülni, hanem tömegtermék tervezésében lehet részt venni és jelentős pénznyereménnyel is lehet gyarapodni.

0

Időről időre az elektromos autók gyártásáról illetve népszerűsítéséről híres amerikai Tesla megjelenik egy-egy őrült termékkel, mint amilyen volt például a Tesla Tequila. Ezeket a szokatlan ötleteket általában saját erőforrással valósítják meg, így különleges igazán, hogy a Cyberquad esetében segítséghez fordulnak.

A négykerekű quadokhoz leginkább hasonlító Cyberquadot még 2019-ben mutatta be Elon Musk ,,még egy dolog” jelleggel a Tesla sajtókonferenciáján. A bemutató legfőbb szereplője akkor a színpadon golyóval bár betört, mégis betörhetetlen üvegezésű Cybertruck volt, a Cyberquad akkori létjogosultsága a Cybertruck teherbírásának demonstrációja. Időközben viszont nagy kereslet jelent meg a piacon a Cyberquadra.

Mivel az ígéretek szerint a várva várt Cybertruck jövőre, azaz 2023-ban érkezik és vele egy időben mutatták be a Cyberquadot, a fejlesztéseknek fel kell gyorsulnia. Így jutottunk el odáig, hogy a kínai Weibo platformon a Tesla új versenyt hirdetett meg a Cyberquad akkumulátorcsomagjának megtervezésére.

Nyilvánvalóan a kiírt versenyre a Teslának elsődlegesen nem azért van szüksége, mert nem lenne meg a tudása vagy kapacitása egy kis akkumulátorcsomag megtervezésére, hanem sokkal inkább tehetségek toborzásának a célját szolgálja a pályázat. 

Arra kérik a csapatokat, hogy nyújtsák be egy olyan akkumulátorcsomagnak a terveit, amelyet úgy terveztek, hogy beférjen a Cyberquadba, és 2170-es típusú cellákból álljon. Az autógyártó célozgat arra, hogy a legjobb terv valóban az elektromos ATV-be kerülhet, de a legjobb terveket díjazza is – akár 200 000 RMB (~10,5 millió Ft) értékű díjakat is kiosztanak. Fontos, hogy a Tesla nem csak diákcsapatoktól várja a pályázatokat, hanem bármely „innovációs és kutatócsoport” benyújthatja a Cyberquard akkumulátorcsomagra vonatkozó terveit. A verseny júliusban ér véget.

A kiírás kínai nyelvéből fakadóan várhatóan leginkább kínai pályázók lesznek zömében, továbbá várható, hogy mind a Cyberquad mind pedig a Cybertruck Kínában kerül majd gyártásra.

Előző cikkIsmét igényelhető támogatás elektromos kerékpárra
Következő cikkTöltési szolgáltatást indít a Kia