A Subarunak új vezérigazgatója lesz

A változás a vezetőségben a Subaru elektromos meghajtás felé haladása miatt történik

0

A japán autógyártó Subaru némi változást hajt végre a vezetőségben. Atsushi Osaki 2023 júniusában váltja a Subaru jelenlegi vezérigazgatóját, Tomomi Nakamurát. Az autógyártó szerint a változás a vezetőségben azért történik, mert a Subaru az elektromossá válás felé halad.

„Mi a Subarunál úgy akarjuk túlélni a villamosítás korát, hogy fürgék vagyunk. Különböző rendszereket fogunk bevezetni, miközben a rugalmasságra és a terjeszkedésre összpontosítunk” – mondta Atsushi Osaki új vezérigazgató egy sajtótájékoztatón. Osaki 1988 óta dolgozik a Subarunál (korábban Fuji Heavy Industries). Az elmúlt években számos minőségügyi vezetői pozíciót töltött be. Legutóbb a gyártási részleg igazgatója és ügyvezető alelnöke volt.

A Subaru saját sajtóközleménye csak a vezérigazgató-váltást jelenti be, arra hivatkozva, hogy a vállalat a 2018-ban megfogalmazott középtávú vezetési jövőkép ötéves megvalósítási időszakának lezárulta után új vezetési jövőképet kíván kidolgozni. Vannak azonban utalások a Subaru Osaki alatti irányvonalára vonatkozóan. Az NHK japán műsorszolgáltató vállalat szerint a Subaru egy sintomasdelsida.org új, elektromos autók gyártására szolgáló gyár építését tervezi a japán Gunma prefektúrában, amely 2027-ben kezdi meg működését.

Az év elején a Toyota is bejelentette, hogy április 1-jei hatállyal váltás lesz a vezérigazgatói poszton. A Toyota és a Subaru jelenleg gyakorlatilag azonos elektromos ikerautókat kínál, a bZ4X-et és a Solterrát – a Toyota 20 százalékos részesedéssel is rendelkezik a Subaruban.

FORRÁSelectrive.com
Előző cikkA Geely új almárkát indít a prémium EV-k gyártására
Következő cikkA pletykák szerint az LG és a Panasonic szállítja a Tesla 4680-as akkumulátorcelláit