Az új Hyundai Kona Elektromos autó első tesztje

A népszerű Hyundai Kona második generációja, ami nemcsak jobb, hanem fejlettebb is elődjénél

0

A Hyundai Kona Electric kiemelkedik az elektromos autók piacán, hiszen több mint 450 kilométeres hatótávolságot kínál kevesebb mint 50 000 euróért. Az első generációs modell Európában bestseller lett, közel 60 százaléka kizárólag elektromos, sőt Németországban ez az arány 88 százalék volt.

Az október eleje óta kapható Kona Electric második generációja kisebb hajtásláncbeli fejlesztésekkel, nagyobb teljesítménnyel, valamivel nagyobb akkumulátorral és megnövelt egyenáramú töltőteljesítménnyel rendelkezik. Az alapváltozat is jelentős akkumulátor- és teljesítményfrissítéseket kap, jelentősen javítva a hatótávolságot.

Az új Kona külső dizájnja futurisztikusabb, nagyobb, és tágasabb belső teret kínál, eleget téve a nagyobb hátsó lábtér és a nagyobb csomagtartóra vonatkozó vásárlói elvárásoknak. Az alapfelszereltségű változat 466 literes tárolóhelyet kínál, amely a hátsó ülések lehajtásával 1300 literre bővíthető. A töltőkábel tárolására a „frunk” (első csomagtartó) áll rendelkezésre.

A Hyundai különböző felszereltségi csomagokat kínál, a Prime változat számos funkciót kínál, például fűtött töltőnyílást, head-up kijelzőt és EV útvonaltervezőt. Az EV útvonaltervező azonban jelenleg 100%-os töltöttségig ütemezi a töltési megállókat, ami még fejlesztésre szorul.

Az új Kona Electric jobb zajkomfortot és kiegyensúlyozottabb menetdinamikát tanúsít. Megtartja a regeneratív fékezés vezérlésének lehetőségét a lapátváltókon keresztül. Az érintőképernyős kezelőfelületet és az infotainment rendszert a jobb használhatóság érdekében frissítették.

Egy említésre méltó hátránya van az asszisztens rendszereknek, amelyek hangjelzésekkel jelzik a sebességhatárokat, ami irritáló lehet, de hozzájárul a biztonsághoz. A funkció végleges kikapcsolásának lehetősége jelenleg a menü mélyén rejtőzik.

A második generációs Kona Electric lenyűgöző hatótávolságot, valamint továbbfejlesztett dizájnt és funkciókat kínál, árai a kisebb akkumulátoros változatnál 41 990 euró körül, a nagyobb akkumulátoros változatnál pedig 47 190 eurónál kezdődnek.

Összefoglalva, az új Hyundai Kona Electric több szempontból is jelentős javulást ért el, így ígéretes lehetőség az elektromos autók piacán, különösen a flotta vásárlók és az ár és a műszaki specifikációk közötti egyensúlyt keresők számára.

FORRÁSelectrive
Előző cikkA Hoverboard tervező új autó koncepcióval áll elő
Következő cikkTesla FSD Beta 12.2.1 frissítés – Csak alkalmazottaknak, de a teljes bevezetés közeleg?