Tesla FSD V12.4 – Frissítések és megjelenés

A várva várt FSD v12.4 a küszöbön áll. Elon Musk megemlítette, hogy a hétvégén az alkalmazottakhoz kerül, jövő héten pedig korlátozott számban külső tesztelőkhöz.

0

A V12.4-gyel több jelentős fejlesztés is érkezik, amelyet a korábban a V12 és a V11 között tapasztalt teljesítményugráshoz hasonlítanak.

Több kényelem és kevesebb beavatkozás

A V12.4-től jó néhány fejlesztés várható, amely Musk elmondása szerint a felhasználói kényelemre összpontosít majd a kemény gyorsítások és a hirtelen fékezések csökkentésével. Musk szerint az FSD v12.4 a felhasználói beavatkozások közötti idő 5-10-szeres javulását is várja, ami azt jelenti, hogy a Tesla gyorsan közelít a 2024. augusztus 8-i Robotaxi-bejelentésre kitűzött céljához.

Steering Wheel Nag eltávolítása

Az FSD V12.4 várhatóan megszünteti a kormánykerék megérintésének szükségességét, Musk a múlt héten megerősítette annak eltávolítását. Helyét a kamera alapú vezetőfelügyeleti rendszer veszi át, amely kéz nélküli vezetést biztosít. Ezek a fejlesztések valószínűleg azoknak a tulajdonosoknak kedveznek majd leginkább, akik rendelkeznek infravörös fénnyel ellátott utaskamerával, míg a Tesla továbbra is használhatja a kormánykerék-érintést tartalékmechanizmusként.

Vezetőmentes parkolás képessége

A második kulcsfontosságú funkció, amely a v12.4-ben szerepelhet, a Banish Autopark, korábbi nevén Reverse Summon lesz, amely lehetővé teszi, hogy kiválasszunk egy parkolóhelyet, kiszálljunk a járműből, és az autó magától leparkoljon. Hogy ez a funkció bekerül-e a v12.4-be, még nem tudni, de Musk említette, hogy hamarosan jön a sofőr nélküli parkolás.

Automatikusan parkolóhelykeresés a célállomáson

Végre a Tesla mostantól áthalad egy parkolóhelyen és automatikusan Autopark üzemmódba kapcsol, amikor megérkezik egy célállomásra, legalábbis Musk egyik bejegyzése szerint.

Gesztusvezérlés

A közelmúltban több olyan videót is közzétettek, ahol az FSD látszólag reagál a kézmozdulatokra. Musk azt mondta, hogy a jelenlegi FSD verzióval „nem számítana erre”, de egy Tesla alkalmazott szerint a jövő hónapban egy FSD frissítésben ez is benne lesz.

Verziók és jogosultságaik

A Tesla nemrégiben a 2024.14.5 és 2024.14.6 frissítésekkel az FSD v12.3.6-os verzióját a 2024.14.14 verzióhoz adta. Ez nagyon valószínűvé teszi, hogy a Tesla következő FSD-verziója is a 2024.14-es verzión fog alapulni, ami azt jelenti, hogy minden 2024.14.x-en futó járműhöz elérhető lesz.

A 2024.3.25-ös frissítést használók számára ez azt jelenti, hogy megkapják a 2024.8-as és a 2024.14-es frissítésekben szereplő összes funkciót, amelynek egy masszív frissítésnek kell lennie.

Megjelenési időpont

Musk említése alapján az FSD V12.4 az elmúlt hétvégén belső tesztelésre került ki az alkalmazottak járműveihez, a külső tesztelés pedig ezen a héten kezdődik. A bevezetések általában lassabban haladnak, mint ahogy azt előre jelezték, de úgy néz ki, hogy a hónap végére eme verzió az ügyfelek számára is elérhetővé válik.

FORRÁSNot a Tesla App
Előző cikkTovábbfejlesztett akkutechnológiával támad az új Kia EV3
Következő cikkA Tesla közzétette 2024 első negyedévére vonatkozó járműbiztonsági jelentését