A Tesla közzétette 2024 első negyedévére vonatkozó járműbiztonsági jelentését

Az elkészült dokumentumban szereplő adatokra büszke lehet a cég, ugyanis ezek jelentős javulást mutatnak az Autopilot biztonsága terén.

0

Negyedéves javulások

A kézi vezérlésű és a Tesla biztonsági funkcióit kihasználó Tesla járművek esetében a Tesla közel 1 millió mérföldet regisztrált balesetmentesen, szemben az Egyesült Államokban az iparági átlag körülbelül 500 000 mérfölddel.

Másrészt, az Autopilotot vagy FSD-t használó járművek esetében a Tesla átlagosan közel 7,63 millió kilométert vezetett a baleset nélkül előtt, ami 15-szörös javulást jelent az amerikai átlaghoz képest. Ez jelentős javulás az előző negyedévhez képest, amikor a Tesla átlagosan 4,3 millió mérföldet tett meg balesetmentesen, így ez közel 50%-os javulás az előző évhez képest.”

A Tesla aktív biztonsági funkciói

A Tesla aktív biztonsági funkcióinak nagy szerepe van abban, hogy jelentősen megnőtt a balesetekhez viszonyított kilométerek száma: az olyan kulcsfontosságú funkciók, mint a sávelhagyás-elkerülés és az automatikus vészfékezés (AEB) mind fontos szerepet játszanak abban, hogy a Tesla vezetői biztonságban legyenek az utakon. A márka nemrégiben frissítette járműveit, így az automatikus vészfékezés hátramenetben és 100 MPH feletti sebességnél is működik. 2023-tól az AEB már a Tesla járművekre merőlegesen közlekedő járművek esetében is működik.

A Tesla aktív biztonsági funkciói mellett a világ legbiztonságosabb autói közé tartoznak a Tesla felépítésének köszönhetően. Nemrég Lars Moravy alelnök megosztott egy videót, amelyben elmagyarázza a Tesla első gigantikus öntvényét és azt, hogy miért teszi sokkal biztonságosabbá a járművet.

Biztonsági frissítések és kötelezettségvállalás

A biztonsági funkciók javítása mellett a Tesla rendszeresen frissíti járműveit új biztonsági funkciókkal is, ilyen frissítés volt például a közelmúltban a veszélyjelző lámpák frekvenciájának fejlesztése. A Tesla elkötelezte magát ugyanis amellett, hogy a világ legbiztonságosabb autóit fejleszti. Ennek következménye, hogy a Teslát vezetők rendszeresen megússzák az olyan baleseteket, amelyekben más járművek sokkal nagyobb mértékben törnének össze, így pedig eme más modellekben a bennülők is nagyobb eséllyel sérülnek meg, mint egy Teslában.

A Tesla Model S, X, 3 és Y modelljei az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) által tesztelt járművek közül a legalacsonyabb a sérülés valószínűsége. Emellett rendszeresen közel tökéletes minősítést érnek el a törésteszteken, amely eredmények nagy mértékben erősítik a modelljeik piaci pozícióit is.

FORRÁSNot a Tesla App
Előző cikkTesla FSD V12.4 – Frissítések és megjelenés
Következő cikkA Tesla bemutatta 2023-as hatástanulmányát, avagy: a fenntarthatóság mindenek felett