A plug-in hibrid autók egyik csodája, hogy az elektromos hajtás és a belső égésű motor kettőse tökéletesen képes kielégíteni a fogyasztáscsökkentő, takarékos autók igényeit, amellett, hogy az egyik legjobb választásként szolgálnak a modern sport- és szuperautók számára.

Vegyünk csak példaként két végletet. Ott van például a Toyota Prius Plug-in, amely a lehető leghatékonyabb közlekedést igyekszik kínálni, ugyanazzal a hajtáselvvel, mint mondjuk a McLaren P1, amely egy ízig-vérig sportautó, fittyet hányva a fogyasztásra.

Utóbbi megközelítés felé közeledik a Mercedes-AMG is, hiszen a gyártó károsanyag-kibocsátásért felelős vezetője, Frank Overmeyer szerint hosszú távon ez lesz a fenntartható megoldás.

Az AMG-nek már nem idegen az elektromos hajtás, hiszen a CLS 53 és az E53 már felkínálja az úgynevezett enyhe hibrid rendszert. Ez, a márkánál EQ Boost névre hallgató 48 Voltos rendszer szükség esetén 22 lóerővel és 250 Nm-rel erősíti az autók hajtását.

Overmeyer elmondta, hogy az EQ Boost napjai meg vannak számlálva, hiszen ezzel nem szorítják vissza olyan métrékben a kibocsátást, amely megfelelne a jövőbeli előírásoknak. Az AMG szakembere így fogalmazott:

„A jövőben az összes AMG modell elérhető lesz Plug-in hibrid hajtáslánccal. Az enyhe hibridek nem tatoznak az AMG stratégiájához, hiszen ezek túl kevés kibocsátást spórolnak meg.”

Overmeyerék szerint az lehet a megoldás, ha a Mercedes-Benz EQ Power konnektoros hibrid hajtásláncait használják fel az AMG sportautókban, de jobban a teljesítményre hegyezik ki azokat, valamennyit áldozva a hatótáv oltárán. Példát is hoztak fel az AMG-sek. Szerintük egy SUV, amely a Benz márka alatt 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínál, az az AMG plusz erejével körülbelül 60-70 km-t bír majd egy feltöltésből, ugyanazzal az akkumulátorcsomaggal.

Mivel az erősített AMG hajtásláncok ugyanazokból a komponensekből állnak majd össze, mint az egyszerű Mercedes konnektoros hibridek, arra számítunk, hogy az elnevezést sem gondolja túl a német márka. Várhatóan az EQ Power+ nevet kapja majd az AMG-g rendszere, ahogyan a Forma-1-es versenyautójukon is ez a megnevezés szerepel.

Előző cikk5 perc alatt 120 kilométernyi hatótávot nyújt az új Tesla töltő
Következő cikkA Toyota nyilvánossá teszi szabadalmait, hogy megmentse a hibridet, de mind hiába