A Ford Mustang Mach-E lehet a vállalat új hibrid meghajtásának márkaneve. Az információ a Ford legújabb amerikai és európai védjegybejelentéseiből származik.

A „Mustang Mach-E” elnevezésének levédetése kapcsán a Ford március 29-én nyújtott be kérelmet az Amerikai Szabadalmi Hivatalnak, az EU Szellemi Tulajdoni Hivatalának pedig április 1-én. A levédendő név mindkét esetben „gépjárművekre, azaz elektromos járművekre, személygépkocsikra, kamionokra, szabadidő autókra, terepjárókra, valamint alkatrészekre, felszerelésre és jelvényekre, ezáltal fém rendszámkeretekre” vonatkozik.

Ugyanekkor Európában a Ford a stilizált Mustang emblémát is levédette (fenti kép). A dizájn az ismerős alakot követi és vízszintes vonalakat felvonultat mintázattal látja el azt. Az, hogy a Ford két Mustanggal kapcsolatos védjegyet jelent be egyszerre, arra enged következtetni, hogy a logónak és a Mustang Mach-E-nek köze lehet egymáshoz.

A vállalat tavaly november 26-án nyújtott be kérelmet a „Mach-E” levédése kapcsán, amit az amerikai szabadalmi hivatal március 20-án hagyott jóvá. Ekkor indultak el a pletykák, miszerint a Ford ezt a nevet adná a nemsokára bemutatkozó Mustang által inspirált crossovernek. Azonban az új védjegy, a „Mustang Mach-E” azt sugallja, hogy ez nem így lesz. Ehelyett ez a nevet a Mustang hibrid változata kaphatja.

A hírek szerint a hibrid Mustang kb. 2021-ig még nem érkezik meg. A Ford megerősítette, hogy a V8-hoz hasonló teljesítmény fog majd nyújtani. A védjegyből arra lehet következtetni, hogy a modell belsőégésű motort fog használni a hátsó kerék meghajtásra, az elektromos motort pedig az első tengelyt fogja vezérelni.