Ezentúl minden Tesla járműnek alaptartozéka lesz a robotpilóta, és így kevesebbe fog kerülni, mintha választott opcióként döntene mellette a vásárló. A Tesla szerint ez a funkció azért fontos, mert az adatok azt támasztják alá, hogy a robotpilóta funkció bekapcsolása után jelentősen csökken a baleset veszélye, és a vezetési élményt is javítja, például nagy forgalmú utakon, ahogyan azt több ezer felhasználó is megjegyezte online.

Az amerikai vásárlók mostantól lízingelhetik is a Model 3-at, egy csekély foglaló és megfizethető havidíj mellett. A vásárlók számára a Model 3 bármelyik variációját elérhető, és az évi 10 ezer, 12 ezer, vagy 15 ezer mérföldre kalibrált opciók közül is választhatnak.

A lízingelés mellett döntő vásárlók számára nem lesz lehetőség az autó megvásárlására a bérleti idő lejártával, mivel nemsokára megérkezik a teljes önvezetést biztosító szoftverfrissítés, így ezeket a járműveket a Tesla a ride-hailing hálózatához szeretné használni.

Korábban már megírtuk, hogy a Tesla a Model 3 sztenderd plusz változatának népszerűsége miatt úgy döntött, hogy az eredeti sztenderd változat a sztenderd plusz korlátozott szoftverű változatává alakul át, valamint az online bemutatóteremből is kikerül, csak személyes érdeklődés után lehet belőle rendelni. A hatótávolság így 10%-al csökken, és bizonyos, a szoftver által vezérelt funkciók sem lesznek elérhetők (pl.: fedélzeti zene streaming szolgáltatás, a forgalom élő vizualizációjával járó navigáció, fűthető ülések, stb.) a korlátozás miatt.

A korábbi gyakorlathoz hasonlóan a sztenderd verzió vásárlói bármikor dönthetnek úgy, hogy sztenderd pluszra fejlesztik fel autójukat, és mindez visszafelé is működik.

Hogy még egyszerűbbé tegye a Model 3 rendelésének folyamatát, a nagy hatótávolságú és hátsókerék-meghajtással rendelkező modellt szintén csak előzetes érdeklődés után, vagy személyesen lehet megvásárolni. A Tesla azért döntött ezek a lépések mellett, mert a rendelési folyamatot arra a három Model 3 változatra szeretné fókuszálni, amelyek a legnépszerűbbek a vásárlók körében.  

Előző cikkA Tesla Gigafactory 1 akkumulátorcellákat gyártó kapacitása igazából csak kb. 23 GWh
Következő cikkA VW egy új, teljesen elektromos SUV-t mutatott be