Az új bemutatóterem és átadópont a Lechner Ödön fasor 1. alatt található, így már nem csak egyedi import útján lehet Tesla autókat vásárolni Magyarországon.

Az Universal Leasing Kft., amely legalább száz Tesla értékesítésre számít 2019-ben, az alábbi nyilatkozatot tett közzé az amerikai elektromos autószalon megnyitása kapcsán:

„A Tesla Universal kedvező finanszírozási szolgáltatásokkal várja a Tesla-vásárlókat, teljes körű segítséget nyújt a logisztikai teendőkben és elvégzi a honosításhoz és forgalomba helyezéshez kötődő feladatokat. Mindez természetesnek tűnhet egy hagyományosnak nevezhető autómárka esetében, de a Tesla egyedi online értékesítési rendszerében különösen nagy segítségnek számítanak e szolgáltatások.

Mivel a Tesla vásárlók döntő többsége finanszírozással vásárolja meg autóját, ezért különösen nagy előnyt jelenthet az Universal Leasing Kft. által nyújtott operatív lízing, melynél hozzávetőlegesen 2 milliárd forintos hitelkerettel tud gazdálkodni a Tesla Universal.

Hasonlóan népszerű lehet a 3 és 4% közötti THM-mel működő zárt végű pénzügyi lízing konstrukció, amit a hazai piacvezető gépjárműfinanszírozóval kötött, Tesla márkafinanszírozói megállapodás keretében kínál a Tesla Universal.

A vezető biztosítótársaságok segítségével a finanszírozáshoz kapcsolódó feltételek is kedvezményes rendszerben kerülnek kialakításra, így már irreálisan magas biztosítási összegek sem nehezítik a hazai Tesla vásárlást.

Szintén egyértelműsíthető, hogy a Teslák leendő vásárlói között nagy számban cégek szerepelnek majd, számukra pedig jelentős adókedvezményeket és leírható költségeket is jelentenek a kedvező finanszírozási konstrukciók.”

Az első hazai Tesla-szalon megnyitása mellett az Universal Leasing Kft. tárgyalásban áll az amerikai villanyautó-gyártóval is, melynek központjában egy hivatalos szervizpont megnyitása áll. Egyelőre konkrétum még nincs a témában, de a tárgyalások jó ütemben haladnak.

Előző cikkA BYD a buszoktól az egzotikus szuperautókig mindenre nyitott – és mindezt elektromosan
Következő cikkA Ford 500 millió dollárt fektet be a Rivian elektromos pickup startup-ba, és egy közös elektromos autót is építenek