Két hónappal ezelőtt jelentette be a Rivian, az elektromos jármű startup, amely egy elektromos pickup fejlesztéséről ismert, hogy az Amazon vezérletével kb. 700 millió dollárnyi befektetés érkezett hozzájuk. Akkor még arról is szó volt, hogy ehhez még a GM is csatlakozni fog, de aztán ebből nem lett semmi.

Most viszont kiderült, hogy egy másik nagy autógyártó viszont tényleg befektet, és ez nem más, mint a Ford.

RJ Scaringe, a Rivian alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott a bejelentésről:

„Ez a stratégiai együttműködés egy újabb fontos mérföldköve a fenntartható mobilitást felgyorsítását megcélzó törekvéseink során. A Ford régóta elkötelezett a fenntarthatóság iránt, és rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a technológiánk alkalmazásának köszönhetően még több elektromos jármű kerülhet az utakra.”

Bill Ford, a Ford vezérigazgatója is nagy reményekkel beszélt az 500 millió dolláros befektetésről:

„A Rivian-ba való befektetésünk és együttműködésünk izgalmasnak ígérkezik. Megismertem és tisztelem RJ-t, mindkettőnknek ugyanaz a célja, hogy innováción keresztül hozzunk létre fenntartható jövőt az iparág számára.”

A befektetés mellett a Ford azt is megerősítette, hogy a Rivian elektromos platformja segítségével fognak építeni egy Ford márkájú teljesen elektromos autót. Emellett a Ford azt is bejelentette, hogy ettől a projekttől függetlenül folytatja az elektromos F-150 és a Mustang-ihlette elektromos crossover fejlesztését.

A Rivian és a Ford az együttműködés további potenciális lehetőségeit is vizsgálja, ami például azt is jelentheti, hogy a Ford besegít a Riviannak a gyártásban, de egyelőre a partnerség csak a befektetésről és egy közös jármű létrehozásáról szól.

Előző cikkMagyarországon is Tesla-szalon nyílt
Következő cikkA Tesla egy németországi gyár építésén gondolkozik