Elon Musk és a Tesla 2017-ben szó szerint sokkolta a villanyautóipart, amikor kigördítették a Tesla Semi pótkocsijából a következő generációs Roadster gurult ki. Az ezer kilométeres hatótávval, 1,9 másodperces 0-ról 60 mérföld per órára való gyorsulással és 400 km/óra feletti végsebességgel érkező sportautó hihetetlen paraméterekkel kecsegtet – az pedig már csak a hab a tortán, hogy a vezér szerint sűrített levegős fúvókákkal az autó akár lebegni is képes lesz.

Elon Musk és csapata számára akkor még nem volt kész a technika száz százalékig, ám úgy látták, hogy 2020-ra az akkumulátorokban és a hajtásláncokban annyit fejlesztenek majd, amennyivel valóban elérhető a 200 kWh-ás akkumulátorcsomag és a hihetetlen hatótáv.

Az, hogy a tervekhez képest hogyan alakulnak a fejlődések, csak ők tudják, ám sokat elárul, hogy Elon Musk nemrég azt írta a Twitteren, hogy a Roadster hatótávja 1000 kilométer felett lesz.

A Tesla éppen nemrég több mint tíz százalékkal emelte a Model S-ek és X-ek hatótávját azzal, hogy új, hatékonyabb motorokra cserélte a két modell indukciós motorjait.

Előző cikkA VW új elektromos SUV-ja vezeték nélküli töltéssel és negyedik szintű önvezetéssel érkezik a kínai piacra
Következő cikkAz a hír járja, hogy a Volkswagen több mit 3000 eurót veszít minden eladott ID hatchback után