A részben a Volvo tulajdonában álló elektromos luxusautókat gyártó svéd Polestar, és kínai partnere, a Geely, Nagy-Britanniában fog kutatás és fejlesztés központot létesíteni, ahol jövő-kompatibilis személyautókat fognak kidolgozni.

Erre a bejelentésre akkor kerül sor, amikor az Egyesült Királyság EU-ból való egyre közeledő kilépése már számos autómárkát eltántorított attól, hogy leépítése vagy teljesen leállítsa a helyben történő tevékenységeiket.

A mára már védjeggyé vált arany biztonsági öveiről ismert Polestar azt nyilatkozta, hogy a döntésben nem játszott semmilyen szerepet a Brexit kérdése, a hangsúly az Egyesült Királyságban fennálló mérnöki szaktudás kiaknázásán volt.

A Polestar elsőre 60 mérnököt tervez alkalmazni Nagy-Britanniában, majd ezt a létszámot az év hátralévő részében várhatóan növelni fogja.

Mindössze annyit hoztak nyilvánosságra az új üzem kapcsán, hogy a projekt segítségével meg fogják tudni tenni azokat a lépéseket, amelyek szükségesek a jövő autóinak kialakításához.

A vállalat jelenleg az egyetlen hibrid modelljét, a Polestar 1-et Kínában gyártja, és nemrég mutatta be a tömegpiacra szánt szedánt, a Polestar 2-t, ami a Tesla Model 3-al kíván versenyre kelni.

A vállalat egy további autót is bejelentett: a Polestar 3 egy elektromos coupe stílusú SUV-lesz, és 2021-ben fog érkezni, a Tesla Model Y SUV várható piacra kerülése után. Mindkét vállalat azt prognosztizálja, hogy ekkortájt fog eljönni az idő arra, hogy a tömegpiaci vásárlók is áttérjenek az akkumulátor technológiára.

Az Egyesült Királyságban létesített gyár a Polestar első független üzeme lesz, mivel a kutatás és fejlesztés eddig a Volvo helyszínein történt.

Előző cikkA Citroen bemutatta az új, teljesen elektromos 19_19 koncepciót
Következő cikkAz Uber CEO-ja szerint Elon Musk rosszul becsüli meg a robot taxik érkezésének idejét