Musk egy, az összes Tesla alkalmazottnak elküldött emailben részletezte a tervet. Kiemelte, hogy rendkívül fontos az, hogy minden kiadást megnézzenek, akármilyen kicsi is legyen. Utalt a Tesla legutóbbi negyedéves eredményére, mely során az autógyártó 700 millió dollárt veszített.

Noha a Tesla így is 2,2 milliárd dolláros készpénzállománnyal rendelkezett a kérdéses negyedév végén, Musk szerint ez nem fog sokáig kitartani, ha ilyen iramban szórják a pénzt.

Annak érdekében, hogy befoltozza a lékeket, a vezérigazgató egy új költségcsökkentő kezdeményezést indít, melynek során mindegyik részleg kiadásait ellenőrizni fogják, beleértve az alkatrészeket, béreket, utazási költségeket és bérleti díjakat is.

Musk azt is hozzátette, hogy Zach Kirkhorn, a Tesla új pénzügyi igazgatója a kimenő kiadások minden odalát személyesen fogja megnézni és aláírni, ő maga pedig minden tizedik oldalt.

Ez a lépés szerinte is drasztikus, de ez az egyetlen módja annak, hogy a Tesla pénzügyileg is fenntartható maradjon, és képes legyen elérni a célját, hogy a világ pedig környezetvédelmi szempontból lehessen fenntartható.

A munkatársak egy pár hetet kaptak, hogy átgondolják kiadásaikat, és javítsanak a helyzeten.

Nem most fordul elő először, hogy Musknak vállalati szinten kellett meghúznia a derékszíjat. Hasonló, ám kevésbé szigorú takarékossági lépéseket tett meg a Tesla miután elérte a napi ezer Model 3 legyártását lehetővé tevő termelési sebességet, valamint a nemrég történt leépítések is költségcsökkentő okokból történtek.  

Előző cikkMár foglalható a Honda e elektromos autó
Következő cikkUsain Bolt cége 9999 dolláros elektromos autót mutatott be