Azt tudjuk, hogy a Fordnak vannak egy elektromos pickup truck gyártására vonatkozó tervei, és valamire a General Motors is készül. Azonban egyik autógyártó sem hozakodott elő semmiféle konkrét időtervvel, és az újonnan érkező modellekkel kapcsolatban érkező hírek ritkák, rövidek, és gyakran egymásnak ellentmondóak.

Mindeközben afelől nincs kétség, hogy a Teslánál már készül egy elektromos pickup, és a Rivian Automotive is már hasonló terveinek megvalósítási szakaszában jár.

Chris Ruoff, elektromos jármű szakértő szerint a Ford és a GM nem lesz képes a Teslánál előbb piacra dobni egy elektromos pickupot. Emellett, azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a Rivian mindhármunkat megelőzi: „Ugyanaz a probléma, mint az elektromos személyautók esetében. Nagy a kockázat, és ha nem jön be, az nem jelent jót. Az autógyártók aggódnak. Nincs számukra egy egyértelmű, kijárt út arra, hogyan lehet sikeresen átváltani az elektromos járművekre. Mindenki ezt próbálja kitalálni, mivel tudják, hogy erre van szükség.”

Arra is kitért, hogy a nagy autómárkák Észak-Amerikai bevételük nagy részét a pickupoknak köszönhetik, így nem meglepő, hogy egyelőre óvatosan közelednek a teljesen elektromos témához.

Mindemellett egy, a Workhorse vezérigazgatója, Steve Burns által újonnan alapított vállalat meg akarja venni a GM Lordstown-i gyárát, hogy elektromos pickupokat építhessen ott. Burns úgy néz ki, még a Workhorse igazgatói posztjáról is lemondott, hogy teljes mértékben az új projektjével foglalkozhasson.

Rouff szerint a pickupok jól fognak járni az elektrifikációval: „Jelenleg hatalmas kihívással kell az autógyártóknak szembenézniük, de húsz év múlva olyan elektromos pickupok közül válogathatunk majd, amelyek sokkal többet tudnak, mint bármelyik ma is elérhető verzió.”

Előző cikkElon Musk kapja a 2019-es Stephen Hawking Díjat
Következő cikkA Mercedes-Benz naponta 100 EQC-t fog gyártani – 2020-tól pedig kétszer annyit