Elon Musk újabb alkalmazottainak írt e-mailje szivárgott ki, amiből még több részlet kiderül az aktuális negyedévről, amely során még rekordteljesítményt is elérhet a vállalat.

Az e-mail:

„Mivel nagy a kereslet, utol kell érnünk magunkat a kiszállítások terén ahhoz, hogy sikeres negyedévet zárhassunk.

Holnaptól kezdve kétnaponta beszélni fogok az amerikai, ázsiai és európai kiszállító csapatokkal, hogy lássuk, mit kell ahhoz tenni, hogy fel tudjuk gyorsítani a kiszállításokat.

Arra is rá kell néznünk, hogy mennyibe kerül az autót a gyárból eljuttatni a vásárlóhoz. Az előző negyedévben sok mellékes költség és a nem kellően hatékony útvonalválasztások a vártnál magasabb kiszállítási költségeket eredményeztek. Emiatt a Teslának sokkal nehezebb nullszaldót elérnie.

Amennyiben sikeresek leszünk, akkor a második negyedévben rekordmennyiségű autót fogunk tudni kiszállítani, ami nagyszerű győzelem lesz!”

Az e-mail hangneme rendkívül pozitív, és a nagy keresletnek köszönhetően valóban akár a több mint 90 ezer kiszállítást is elérheti a negyedévben a Tesla.

Jó az esély arra, hogy tényleg sikerül zökkenőmentesebb és költséghatékonyabb kiszállításokat elérniük, mint az első negyedévben a legtöbb problémát az okozta, hogy a Model 3 kiszállításait egyszerre kellett megindítani Európában és Kínában. Miután a csapatok tapasztalatot szereznek és kiismerik a folyamatokat, minden olajozottabban tud majd működni.

A nagyobb gyártási kapacitás és nagyobb árrés minden bizonnyal hozzá fogja segíteni a Teslát ahhoz, hogy újra pozitív pénzügyi eredményeket érjen el.

Előző cikkNémetország lett a legnagyobb plug-in elektromos autópiac Európában
Következő cikkA Ferrari bemutatta az első plug-in autóját, teljesen elektromos változatra még nem áll készen