Az elektromos járműipar követői évek óta azt hangoztatják, hogy a tévéreklámok hiányából lehet arra következtetni, hogy az autógyártók nem veszik komolyan azok értékesítését. Most azonban változás jöhet, hiszen a Jaguar és az Audi is elkezdte a TV-ben reklámozni új villanyautóit.

Az elmúlt években több médiakampány is megemlítette az elektromos autókat, de egészen mostanáig ezek nem tudtak sok eredményt felmutatni. Emellett a Toyota és a Lexus például egyenesen elektromos-ellenes hirdetéseket adott le, köztük olyat, amelyik a BMW i3-at gúnyolta ki, valamint olyat is, amelyik általában véve szólta le a plug-in járműveket. És ha ez még nem lenne elég, bizarr módon egyes autómárkák arról próbálják meggyőzni a fogyasztókat, hogy ne vegyék meg saját elektromos modelljeiket: az Audi például egy korábbi reklámban az E-tront a távoli jövő álomautójának titulálta, egy friss Toyota Corolla Hybrid pedig azt emelte ki pozitívumként, hogy azt nem kell bedugni. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Toyota Prius Prime plug-in hibrid jelenleg a második legkelendőbb plug-in jármű az Egyesült Államokban. Mi ez, ha nem irónia?

Egy volt a kivételek közül az a 2014-es VW e-Golf reklám, amely újra összehozta William Shatner és Leonard Nimoy egykori Star Trek szereplőket, akik az elektromos autót, mint csúcstechnológiát mutatták be. Azóta viszont a dízelbotrány miatti vezeklés részeként a VW köteles leadni márkasemleges elektromos autóreklámokat, amelyek közül az egyikben épp a Chevy Bolt szerepelt.

A Nissan, a Jaguar és az Audi most újonnan leadott reklámjaival viszont magasabb sebességre kapcsol az elektromos autók hirdetését érintően.

Előző cikkSokan félreértik az olyan vezetést segítő rendszereket, mint a Tesla Autopilot módja
Következő cikkElektromos autók a TV-ben – a jelen