Az Oscar és Grammy-díjas Zimmer a nemsokára érkező BMW Vision M NEXT koncepció, valamint a további elektromos BMW járművek számára hozza létre a hangeffekteket. A hivatalos tájékoztatás így szól:

„Az elektromos vezetéssel járó alacsony zaj az elektromos mobilitás egyik fő előnye. Azonban ahogyan egyre több modell kerül elektrifikálásra, egyfajta hiány keletkezik a vezetési élmény érzelmessége terén. Ezért hoztuk létre a „BMW IconicSounds Electric” elnevezésű hangkínálatot, amelyet a jövő elektrifikált BMW járművei fognak használni.”

A BMW szerint szükség van egy elektromos hang létrehozására, mivel ha nincs meg a belsőégésű motort használó autóktól megszokott hang a vezetés közben, az elidegenítheti a sofőrt az autótól.

Hans Zimmer így nyilatkozott a projektről:

„Mindig is BMW rajongó voltam. Emlékszem, hogy gyerekként édesanyám BMW-jének hangjából tudtam, hogy hazaért. Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy megtervezzem a jövő elektromos BMW-jeinek hangját, és érzelmeket hozhassak létre a jövő elektromos vezetési élményéhez.”

Noha ezek a hangok azoknak szólnak, akik az autón belül utaznak, az Európai Unió július 1-től arra kötelezi az elektromos autókat, hogy hangot adjanak ki a gyalogosok védelmében. A BMW megjegyezte, hogy egy erre szolgáló hangeffektus mindegyik plug-in hibrid és teljesen elektromos modell részét fogja képezni.

Noha sokak szerint nincs szükség mesterséges hangra az elektromos autók esetében, baj nem lehet belőle – persze ha ki lehet őket kapcsolni.

Előző cikkElektromos autók a TV-ben – a jelen
Következő cikkA GE bezárja gázerőművét és akkumulátor gyárat létesít helyette