Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója szerint 2019-ről 2021-re a vállalat meg fogja duplázni az eladott elektromos járművek számát, és 2025 után az elektrifikált autóik eladási számai átlagosan 30%-al fognak növekedni évente.

A BMW nem rukkolt elő új, teljesen elektromos autóval a BMW i3 2013-as piacra dobása óta, az új bejelentés szerint viszont az elkövetkező pár évben számos új, teljesen elektromos modellt fog létrehozni.

Idén év végén érkezik a Mini Electric, jövőre lesz megvásárolható a BMW iX3 teljesen elektromos SUV, 2021-re pedig itt lesz a BMW i4 teljesen elektromos szedán, valamint a BMW iNEXT teljesen elektromos crossover.

Fontos megjegyezni, hogy a BMW 25 „elektrifikált” modellről beszél, amik között az újonnan piacra kerülő villanyautók mellett plug-in hibridek is szerepelnek. Ezek a modellek továbbra is fontos részét képezik az autógyártó elektromos terveinek.

A BMW az ötödik generációs elektromos meghajtás technológiájának köszönhetően képes arra, hogy különböző meghajtással (teljesen elektromos, benzines, plug-in hibrid) építsen meg egy sorozat alá tartozó autókat, méghozzá ugyanazon a gyártósoron.

Az elektrifikációs tervek meggyorsítása mellett a BMW három új elektromos koncepcióról is bejelentést tett a NEXTGen eseményen:

  • a BMW Vision M NEXT – egy elektromos koncepció, amelyik úgy fest, mint egy következő generációs i8 sportautó
  • a BMW ’Power BEV’ – egy ötödik generációs meghajtás tesztjármű
  • a BMW Motorrad Vision DC Roadster – egy elektromos motorkerékpár
Előző cikkA Hyundai saját elektromos platformján alapuló SUV-t fejleszt
Következő cikkAz Audi ráerősít a filmes termékelhelyezésre