Amikor egy autógyártó befejezi a fejlesztést, gyakran előfordul, hogy a jövő autóinak prototípusaival járják az utakat, hogy felkeltsék az érdeklődést. Minden bizonnyal pontosan ez történt most is.

A fénykép a németországi Nossen városában készült, melyet egy szemfüles norvég Tesla Model X tulajdonos és Instagramozó, Alexander Alvestad készített, aki családjával hazafelé tartott horvátországi nyaralásukból.

„Egy rejtett kamerás videofelvételt csináltam, és onnan vettem ki a képeket. Amikor közelebb mentem, kiszálltak az autóból és elém álltak, hogy ne tudjak képeket csinálni.” – mondta Alvestad.

Miután diszkréten közel férkőzött az autóhoz, Alvestad azt mondta a VW sofőrének, hogy ő is rendelt egyet, mire a sofőr megkérdezte: „Micsodát?”. Amikor Alvestad azt válaszolta, hogy egy ID.3-at, a sofőr azt reagálta, hogy fogalma sincs, miről beszél, majd viccesen megjegyezte, hogy ez egy Tesla.

„Az ID.3-at egy Audi és egy fekete tréler követte. Az autó, és a kerekei is eléggé megviseltnek tűntek, úgy nézett ki, mintha egy komoly tesztelés közepén lennének.” – mondta Alvestad.

„Korábban Teslánál dolgoztam, így elbeszélgettünk a Supercharger és a Supercharger 3 töltési idejéről. Nem árulhattak el semmit, de úgy tűnt, hogy tetszik nekik a 250 kW-os SuCV3.” – mondta Alvestad, majd beszélt az új villanyautóról is:„Az ID.3 jó aerodinamikai tényezőkkel bír, és jobban néz ki, mint az e-Golf, ami nálunk Norvégiában kapható.”  

A Volkswagen amúgy korábban már egy pár újságírónak megengedte, hogy kipróbálják az ID.3-at, és, hogy képeket készítsenek a beltérről.

Az ID.3 1ST limitált premier sorozat korábban foglalható volt a VW összes európai weboldalán, ám ezeket hamar elkapkodták. Most egy hírlevélre lehet feliratkozni, amely majd szól, mikor lehet újra foglalni.

Előző cikkTovábbfejlesztik a BMW i3-at
Következő cikkMost megnézhetjük, hol fogják gyártani a Volkswagen ID.3-at