Musk korábban arról beszélt, hogy önvezető képességüknek köszönhetően a Teslák már olyan befektetésnek számítanak, amik bőven képesek behozni saját árukat. A Tesla célja az, hogy autóiból profittermelő eszközöket hozzon létre a tulajdonosok számára, viszont hogy ez a stratégia a későbbiekben is ésszerű tudjon maradni, az autók árának növekednie kell. Musk később ezt meg is erősítette, a teljes önvezető funkció hozzáadásával idővel jelentősen meg fognak növekedni a Tesla árak.

A teljes önvezető funkció egyelőre még nem érte el a kellő szintet, de Musk szerint jövő év végére már teljes mértékben használható lesz. Egy friss Twitter bejegyzésben az igazgató arról beszélt, hogy egy teljes önvezetésre képes Tesla árának 100 és 200 ezer dollár között kellene mozognia (kb. 30-60 millió forint), mivel a kihasználtságuk heti 12 óráról heti 60 órára növekedne.

A kihasználtság azért nőne meg, mert az autók nem csak saját személyautóként, hanem önvezető taxikként is a forgalomba kerülnének a Tesla nemsokára érkező Uber-szerű kocsimegosztó hálózatának keretein belül.

Az új információkról Elon Musk azután beszélt, miután a Tesla a hét elején frissítette árait, amely több esetben is árcsökkenést eredményezett. Mindemellett már azt is lehet tudni, hogy augusztus 16.-án a Tesla teljes önvezető csomagja kb. ezer dollárral fog drágulni.

Ha hiszünk Musknak akkor most mindenképp megérné egy Teslát venni. Viszont ahhoz, hogy kijöjjön a matek, az kell, hogy a Tesla tényleg megoldja az önvezetést a jelenlegi hardverével, ami egyelőre korántsem tűnik lefutott körnek.

Előző cikkÚjabb vélemény szerint is a Tesla Model 3 a legbiztonságosabb autó – videóval
Következő cikkA Tesla kiadta a legfrissebb Autopilot biztonsági jelentést