A Tesla egy vadonatúj, eddig nem látott Supercharger V3 villámtöltő-állomást adott át Las Vegasban hónapokkal azután, hogy bejelentették töltőhálózatuk infrastruktúrájának jelentős bővítését.

Az állomás képeit elnézve megérte a várakozás – a Las-Vegas-i Supercharger töltőállomás mintha a jövőből érkezett volna hozzánk. Az idén márciusban bemutatott – bár a cég által már 2016 óta tervezett – V3-állomás 250kW-os maximális töltőkapacitással rendelkezik, melyet napelemek és akkumulátorok egyaránt biztosítanak.

A harmadik-generációs Supercharger állomás bemutatása óta eltelt négy hónap során a Tesla csupán két, az új technológiát részben alkalmazó töltőállomást nyitott meg, így a Caesars Palace területén megnyílt új villámtöltő-állomás az első, amely teljes egészében a V3 technológiát alkalmazza.

 Az állomás megnyitásával Elon Musk egy több mint hároméves ígéretét kezdi el beteljesíteni, a napelemekkel és energiatározókkal felszerelt töltőállomások számának jelentős növelését illetően.

Musk már régóta beszél annak a jelentőségéről, hogy a villámtöltő-állomások elegendő napelem-blokkal és energiatároló egységgel legyenek felszerelve, hiszen így egyrészt stabilizálni tudják az állomások árát, másrészt a Tesla elektromos autói ezáltal még inkább megújuló energiaforrások által működhetnek.

Három évvel ezelőtt ezen technológiák bevezetését a Supercharger állomások érkezésével kapcsolta össze.

A Las Vegas-i Supercharger állomást a Tesla a 24 darab V3 töltő mellett 15 db második-generációs töltőponttal is felszerelte.

A cég adatai alapján az állomás telepítését megelőzően a Las-Vegas-i Supercharger állomásokat átlagosan havonta 6,500 alkalommal használták villámtöltésre. Az új állomás kapacitásait elnézve ez a szám drasztikusan növekedhet az elkövetkezendő időben, hiszen az akár napi 1,500 töltésre is képes.

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkSebességváltó az elektromos autókban?
Következő cikkMi a közös a Teslákban és a hajózásban?