A Ford szépen lassan napvilágra hozza az információkat a készülődő F-150-es, 100%-ban elektromos meghajtású pickup-ot illetően. Ennek részeként tártak elénk egy promóciós célú videót, melyben a szóban forgó autó közel 1 millió font súlyt (tehát megközelítőleg félmillió kg-ot) vontat.

Az autógyártó tavalyi közleménye szerint legkésőbb 2022-ig gyártásba kerül egy akár 300 mérföld hatótávú CUV (Crossover SUV), ellenben a Ford azóta inkább a hibrid modellekre helyezte a hangsúlyt.

A kezdeti elképzelés szerint az F-150-ből is hibrid verzió készült volna, ám még az év elején a cég végre megerősítette, hogy egy teljes mértékben elektromos jármű is a piacra kerül a közeljövőben.

Igaz, pontos dátumokról még szó sincs, de a minap végre láthattunk egy prototípust, méghozzá nem is akármilyen formában. Linda Zheng, az F-150 fejlesztéséért felelős csapat vezető mérnöke irányította azt az akciót, melynek keretei között egyből a mélyvízbe dobták a pickupot, és 42 darab F-150 hosszának megfelelő, kétemeletes vasúti kocsi vontatására ítélték. A 42-es szám a pickup forgalomba kerülésének 42. évfordulóját kívánta reprezentálni a próbatétel során.

A felvétel magáért beszél, illetve az is kiderült, hogy egy második tesztet is elvégeztek, melyben 1,25 millió fontig tornázták fel a súlyt. A beszámolók szerint az elektromos F-150 ezzel a feladattal is könnyedén elbánt.

Külön öröm, hogy a Ford egy a Mustang-széria által inspirált elektromos CUV piacra dobását is tervezi a következő év folyamán, bár konkrét időpontról még itt sem esett szó.

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkMerészet húzna a CUPRA Frankfurtban
Következő cikkMost éppen a kábelezést forradalmasította a Tesla