A mai napon véget ér a tesztidőszak az ELMŰ-ÉMÁSZ töltőállomásain, augusztustól 10 Ft/kWh helyett 99 Ft/kWh-ra hízik a töltési díj.

A ciklus végét egy új applikáció megjelenése is jelzi, ezentúl az eCharge+ lesz a segítségünkre a töltés során, ezen belül tudjuk megadni a vásárláshoz használt bankkártya számát is. Jelentős különbség az előző verzióhoz képest, hogy csak akkor rögzíthetjük a vásárláshoz szükséges adatainkat, ha az alkalmazás kellően biztonságosnak ítéli a készülékünket. Ez lényegét tekintve abban merül ki, hogy rendelkezünk-e képernyőkóddal.

A rendszer a töltés kezdetekor 900 Ft összeget zárol a kártyánkról, ellenben a töltés végeztével a fel nem használt összeg automatikusan visszakerül a számlánkra. Az app külön bizonylatot is kiállít a töltés után, illetve az áfás számla igényét is előre jelezhetjük az új verzióban, ezt a töltéstől számított 15 napon küldi a szolgáltató a megadott e-mail címünkre.

A fizetős oszlopokra a töltőaljzat mellett elhelyezett matricák hívják fel a figyelmet, illetve a félreértések és a bonyodalmak elkerülése végett a szolgáltató arra kérte a felhasználókat, hogy töröljék telefonjaikról a korábbi eCharge alkalmazást.  

 

Készült a villanyautosok.hu és a penzcentrum.hu cikkei alapján.

FORRÁSpenzcentrum.hu
Előző cikkA Tesla Model 3 újabb ötcsillagos biztonsági értékelést kapott
Következő cikkVideón a Honda e prototípusának hatalmas kijelzője