Mivel a benzin egy eléggé gyúlékony anyag, nem újdonság az, hogy az autók ki tudnak gyulladni. Viszont amikor ilyesmi történik, azt általában nem mondják be a híradóba, de ha mégis, akkor eléggé valószínű, hogy nem említik meg az autó márkáját. Viszont ha épp egy Tesla kapcsán keletkezik tűz, akkor az egyből világhír lesz.

Ez részben amiatt van, hogy az emberek még nem barátoztak meg teljesen az akkumulátoros elektromos autókkal, annak ellenére, hogy ugyanazt a lítiumion akkumulátort használják, amit például az okostelefonjaink is. Annak tudatában, hogy a múltban néhány telefon és tablet is felrobbant, az emberek teljes nyugalommal hordják őket maguknál.

Egy nemrégen, nagy sebességnél történő Tesla Model 3 viszont segíthet eloszlatni ezeket az akkumulátorral kapcsolatos kételyeket, mivel a baleset során rendkívül biztonságosnak és még tűzállónak is bizonyult. A Model 3 amúgy egy oszloppal ütközött. A képen látszik, hogy az karambol során rendesen megsérült az aksi, egy cella meg is olvadt:

Viszont annak ellenére, hogy nagyot kapott az akkumulátor, semmiféle tűz nem ütött ki.

Előző cikkFrankfurtban mutatkozik be az új smart Fortwo EQ és ForFour EQ
Következő cikkEgy új elektromos startup futurisztikus villanyautóval mutatkozik be