A Tesla egyre nagyobb tételben telepít Powerwall egységeket, amik nagyon hasznosnak is bizonyulnak. A Twitteren megosztott képen látható eseten kívül számos egyéb alkalmazási mód is létezik. A tulajdonosok például csúcsidőkben használhatják arra, hogy csökkentsék otthoni a villanyszámlájukat, ami még hatékonyabbá válhat egy napelemes rendszerrel való összekapcsolás után.

A fali akkucsomagok vészhelyzetek esetén is bizonyítottak már, például tavaly Puerto Rico-ban több helyen is nekik köszönhetően volt áram, miután a hurrikánok különféle károkat okoztak az áramellátásban.

Az otthoni energiatárolás még gyerekcipőben jár, de egyre népszerűbbé válik a technológia, és a Tesla meg is növeli a gyártási iramot. Tavaly Elon Musk még azt nyilatkozta, hogy nincs elég akkucella a tömeggyártáshoz, de a növekedési kilátások rendkívül kecsegtetőek. Az elmúlt pár hónap során a Panasonic a Tesla Gigafactory 1 éves gyártási kapacitását 23 GWh-ról 28 GWh-ra növelte, és ennek egy részét a Powerwall és Powerpack egységekre fordították. A tavalyi negyedév során a Tesla Energy új rekordot ért el az energiatárolást érintően, ami 415 MWh-nak felelt meg.

A Tesla szerint jelenleg már több mint 50 ezer helyszínen telepítettek Powerwall egységeket világszerte.

A Tesla technológiája mindenképpen hasznos és csábító, nem meglepő, hogy nagy az érdeklődés. És annak ellenére, hogy megnövelték a gyártási tempót, ne lepődjenek meg azok, akik már jó ideje lefoglaltak egyet, viszont a Tesla még nem lépett kapcsolatba velük. A Powerwall még mindig csak korlátozott számú piacon érhető el, és eltarthat még egy ideig, amíg szélesebb körben is ki tudják terjeszteni az ehhez szükséges infrastruktúrát.

Előző cikkSzeptember elején mutatkozik be a Porsche Taycan
Következő cikkEz az elektromos bicikli úgy néz ki, mint egy retro motor