A Dorian névre hallgató hurrikán a Bahamák után az Egyesült Államok partvidékét is fenyegeti, az ötösről négyes erősségűvé csillapodott vihar pedig kisebb pánikot okozott a keleti partvidéken. Florida, Georgia, Dél- és Észak-Karolina államokban rendkívüli állapotot hirdettek, tömegeket evakuáltak a térségből. A hurrikán útjából való menekülést tovább nehezíti az is, hogy számos kúton egész egyszerűen elfogyott az üzemanyag, az utánpótlás pedig még a láthatáron sincs.

A Dorian hurrikán várható útja (forrás: electrek.co)

Szerencséje van ellenben a Tesla tulajdonosoknak, csakúgy, mint a tavalyi Florence hurrikán pusztításakor, a kaliforniai autógyártó cég idén is minden erejével segíti a veszélyben lévő vásárlóit. A Tesla birtokosok ingyen használhatják a Supercharger töltőállomásokat, illetve azok, akik olcsóbb, 60kWh-ra korlátozott Model X-et vagy Model S-t vásároltak a 75kWh-ás verzió helyett, most ideiglenesen hozzájuthatnak a plusz 15 kilowattórához.

Azon háztartások, amelyek rendelkeznek Powerwall berendezéssel egy Storm Watch funkcióval gazdagodtak. A viharfigyelő az időjárás előrejelzésekre alapozva irányítja a berendezést és a vihar közeledtével utasítja azt, hogy maximális kapacitással tárolja az energiát. Így egy esetleges áramkimaradás idején is képes lesz a Powerwall megfelelő mennyiségű energiával ellátni az adott épületet.

Tesla Powerwall

Ez idő alatt a hagyományos autók tulajdonosai tucatjával hagyják gépjárműveiket a kutakon – jelentette a BBC. Florida keleti partvidékén a legkaotikusabb a helyzet, napokkal a vihar érkezése előtt elfogyott minden üzemanyag a töltőállomásokról. Többen a szélvédőjükön hagytak egy cetlit a telefonszámukkal, és megkérték az ott dolgozókat, hogy értesítsék őket, ha megkérdezik az üzemanyag utánpótlás.

A kutakon hagyott autók egyike (forrás: Twitter / @mcdscott1)
FORRÁSelectrek.co
Előző cikkBajban a Jaguar I-PACE, csökkennek az eladások
Következő cikkNézze meg a Tesla új, vegán kormánykerekét!