Idén májusban vitte a brit piacra a Model 3-at a Tesla, a rendelések leszállítását pedig júniusban kezdte meg. A rövid szigetországi pályafutás ellenére a Model 3 máris a harmadik legkeresettebb gépjárművé vált – és nem csak az EV-k körében!

Az Egyesült Királyság a jelek szerint jövedelmező terep lesz a Tesla számára. A Model S és a Model X eladásai lassan, de biztosan növekedtek a brit piacon. A csúcs 2017-ben volt, ekkor 4.745 eladást regisztráltak. Tavaly ehhez képest csak 3.372 elektromos autót adott el a Tesla ezen a piacon, ám így is itt volt a harmadik legnagyobb forgalmuk Európában.

A Model 3 társaihoz hasonlóan döcögősen kezdett a briteknél, ellenben a nemrégiben nyilvánosságra hozott augusztusi eladások magukért beszélnek.

A Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) adatai szerint a Model 3 több mint 2.000 eladott autóval az előkelő harmadik helyett végzett az augusztusi összesített eladások listáján, kizárólag a Ford Fiesta és a Volkswagen Golf produkált több eladást a hónapban.

Összesített eladások az Egyesült Királyságban 2019 augusztusában (forrás: electrek.co / SMMT)

A SMMT valamiért “other”, azaz “egyéb” névvel látta el a Model 3-at, ennek oka talán az lehet, hogy a Tesla nem tagja az autóipari szövetségnek.

A Model 3 megközelítőleg a háromnegyedét teszi ki az Egyesült Királyságban augusztusban értékesített elektromos autóknak. Tavalyhoz képest jelentősen növekedtek az EV-k eladásai a térségben, 375%-kal több elektromos járművet adtak el a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Model 3 első jobbkormányos változatának kezdő ára 39.000 angol font, azaz nagyjából 14 és félmillió forint.

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkA VW bemutatta az elektromos bogárhátú első prototípusát
Következő cikkA Porsche növeli a Rimac-ban való részesedését