A Volkswagen nem szeretne külsős töltő-beszállítókra hagyatkozni, ha az otthoni töltésről van szó, főleg most, amikor a komoly elektromos járműdömping előtt állnak.

A német autógyártó az elkövetkező pár év során több tucatnyi villanyautóval fog előrukkolni, amelyeknek mind szüksége lesz otthoni töltési lehetőségre is. Erre nyújt megoldást az „ID.Charger wallbox” nevű falra szerelhető otthoni töltőállomás.

A töltő három verzióban lesz elérhető, 11 kW-os kapacitással és különböző csatlakoztatási kialakításokkal. Az ár 399 eurónál kezdődik (kb. 132 ezer forint). A töltő különböző verzió az alábbi funkciókkal bírnak:

  • Charger: az alapverzió, sima, egyszerű otthoni töltést biztosít Type 2 csatlakozóval.
  • Charger Connect: ezzel az intelligens töltővel az otthoni töltés digitálissá és okossá válik. A töltődobozt az otthoni hálózaton és okostelefonon is el lehet érni. Így a mobil kommunikációs technológia segítségével a vásárlók figyelemmel követhetik a töltési folyamatokat és olyan praktikus funkciókat is alkalmazhatnak, mint az app menedzsment, távoli karbantartás, valamint a rendszeres szoftverfrissítéseket is megkapják. Ez a verzió 599 eurónál kezdődik (kb. 199 ezer forint).
  • Charger Pro: a legfejlettebb modell, integrált elektromos mérőórát is tartalmaz, ami pontosan kijelzi a kilowattonkénti árat, valamint az összes digitális funkcióval is rendelkezik. Így még jobban átláthatóbbá válnak az energiával kapcsolatos információk és követelmények, és például lehetővé válik egy vállalati autó töltésének zökkenőmentes elszámolása. Az ID.Charger Pro-t 849 euróért lehet megvásárolni (kb. 282 ezer forint).

 

A Volkswagen az új otthoni töltőket November végétől teszi rendelhetővé az interneten keresztül, de a VW autószalonjaikban is hozzájuk lehet majd jutni.

Előző cikkA VW ízelítőt mutatott be az ID.4-ről
Következő cikkA VW azt szeretné, ha a MEB platform lenne ezentúl az alap