Azt már jó ideje tudjuk, hogy a Volkswagen kacsintgat az EV-k szektora felé, ezt támasztja alá például a már most nagy sikernek örvendő ID.3, az elérhető áron kínálható elektromos népautó gondolata azonban még messze jár.   

Annak ellenére, hogy a német autógyártó cég már többízben nyilatkozott arról, hogy terveik között szerepel egy belépő szintű, valamint az emberek többsége által elérhető árú EV gyártása, Herbert Diess igazgatósági elnök nyilatkozata szerint ez legkorábban 2023-ban valósulhat meg.

Az autó kezdő árát 22.000 amerikai dollárra, azaz megközelítőleg 6 és félmillió forintba lőnék be, amely valóban szép elképzelés és elérhető ár, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a VW csapata gyakorlatban még nem fundálta ki ennek a kivitelezését.

Egyelőre úgy fest, hogy a cég óriási mérete, kapcsolatai, valamint erőforrásaik bősége még nem elegendő ahhoz, hogy egy tömegek számára is megvásárolható, használható hatótávval bíró elektromos autót kivitelezzenek.

Ellenben, ha a piacvezető Tesla példáját vesszük alapul, az egész nem is olyan meglepő, hiszen Elon Musk cége 2008 óta gyárt elektromos autókat, ám a konzisztens profit jelensége még a kaliforniai autógyártónál sem mindennapi.  

Így tehát ha az ID.1 vagy ID.2-ként emlegetett elektromos népautó a közeljövőben piacra kerülne, a VW biztosan veszteséget realizálna, így várnak vele addig, amíg biztosan profittal kecsegtet az autó kivitelezése.

A tervek szerint a jármű a Polo méreteit kapná meg és az új MEB platformra terveznék.

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkVirginia állam úgy néz ki egyszer és mindenkorra leszámol a dízelbuszokkal
Következő cikkTokióban mutatja be a Mazda az elektromos modelljét