Újabb generációs töltővel jelentkezik az IONITY és a Tritium

0
81

Az IONITY a nagy német autógyártók közös gyermeke, a Daimler, a BMW, a Ford és a VW csoport közösen dolgozik egy Európát lefedő gyorstöltő hálózat kialakításán. A cél 400 darab töltőállomás kialakítása 2020-ig.

A konzorcium most bemutatta legújabb generációs töltőjét, a Halo-t, amit a Tritium töltőgyártó céggel közösen fejlesztettek. A Halo 350 kW-os DC töltésre is képes, így akár 10 röpke perc leforgása alatt 350 kilométernyi hatótávra tehetünk szert.

Az új töltők LED-es kialakítást kaptak, amelyek már elegendő fényt bocsátanak ki ahhoz, hogy ne legyen szükség egyéb kiegészítő világításra a töltőpontokon. A Halo-t ezen felül értintésmentes fizetési lehetőséggel, illetve 7 nyelven is működő programmal látták el.

Az első töltőket a Skandináv térségben helyezik el, főként Dániában és Norvégiában. Ez aligha meglepő, az északi országok remek piacnak mutatkoznak az elektromos mobilitás számára, az eladási számok jó ideje ebben a térségben a legmagasabbak.

A tervezett 400 állomás mindegyikére a tervek szerint 6 töltő kerülne, így közel 2.400 gyorstöltővel gazdagodnának az európai villanyautósok az IONITY jóvoltából.